Maxmur halkı Abdullah Öcalan için yürüdü

Maxmur’da bulunan Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı yürüdü.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, Kürt halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin endişelerini artırdı. Rûstem Cûdî Mülteci Kampı'nda yaşayan halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu hakkında bilgi almak amacıyla kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

'DEPREMLE ENDİŞELERİMİZ ARTTI'

Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanan halk, Birleşmiş Milletler binası önüne yürüdü. Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, "Aklımız ve kalbimizin attığı İmralı adasında deprem olduğu belirtildi ve bizler Önderliğimizden haber alamıyoruz. Burada 15 Şubat Komplosunun güçleri, Önderlik şahsında Kürt halkına yönelik bir soykırım planı gerçekleştirmek istemektedir. Bu depreme ilişkin bu ittifak güçleri İmralı’ya yönelik ne planlamaktadır? Bu pratik ve sessizlikleriyle Kürt halkına bir mesaj verilmeye çalışıldığının farkındayız. Kürt halkına yönelik inkâr ve imha politikaları devrededir. 27 Şubat 2020 tarihinde İmralı yakınlarında çıkan yangın, 2008’den 2009’a dek Önderliğimizi zehirleme girişimleri ve son olarak dün saat 23:00 civarında meydana gelen deprem endişelerimiz ve şüphelerimizi artırmaktadır.”

"Tam 3 yıldır Önder Apo’nun ailesi, avukatları ve halkıyla iletişimi engelleniyor. Burada Önder Apo’ya adanmış bir ordu var. Biz 60 milyon Kürt, Önder Apo’nun takipçisiyiz" vurgusunda bulunan Filiz Budak, "İmralı’da meydana gelen her şeyin sorumlusu tüm işgalci ve komployu planlayan güçlerdir. Kendilerini insan hakları savunucusu olarak nitelendirenler de en az onlar kadar sorumludur. Bu nedenle bir suç önleme komitesi ve etik davranması gerektiğini ifade eden CPT’ye çağrı yapıyoruz. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayıncaya dek eylemlerimizi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz.”