Maxmur’daki nöbet eylemi 230’uncu gününde

Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampındaki nöbet eylemi 46’ncı grupla 230’uncu gününde büyük bir kararlılıkla devam ediyor.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla 20 Temmuz 2023 tarihinde başlatılan nöbet eylemi 46’ncı grupla 230’uncu gününde devam ediyor.

Yeni grubun nöbet eylemini devralması vesileisyle gerçekleştirilen tören, Kürdistan özgürlük şehitleri anısında bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından 45’inci grup adına söz alan Hüseyin Kara, şunları söyledi: “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla gerçekleştirilen tüm eylemleri selamlıyoruz. Önderliğimiz 26 yıl önce hegemon ve emperyalist güçler tarafından gerçekleştirilen bir uluslararası komployla esir alındı. Bu komplonun dünyada eşi benzeri yoktur. Önderliğimizin şahsında Kürt halkı ve tüm mazlum halklar üzerinde kirli planlar yürütmek istendi. Ancak Önder Apo, onların kirli planlarını boşa çıkardı. İmralı zindanında büyük bir direnişe öncülük etti. Kürt halkı Önder Apo’nun direnişi ile bilinçlendi.”

Şehit Tolhildan Qendîl’in yaşamı ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından nöbet eylemi sloganlarla 46’ıncı gruba devredildi.