Maxmur’da tecride karşı eylemlerin startı verildi

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı (Maxmur) sakinleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin kırılması için eylem startı verdi.

Maxmur sakinleri yaptıkları bir açıklamayla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin kırılması için ‘Dün geçti, yarın geç olacak tecridi bugün kıracağız’ şiarıyla yapılacak eylemlerin startını verdiklerini bildirdi. Tüm Kürdistan özgürlük hareketi için bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan açıklama İştar Meclisi Koordinasyon Üyesi Xurbet İşlek tarafından yapıldı.

Açıklamada önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerin devam edeceği belirtilerek şunlar söylendi; “Önderlik ile özgür bir yaşam sürmeden bir gün, bir dakika daha geçirmeyeceğimizi tüm dünyaya ve kamuoyuna ilan ediyoruz. Bu nedenle kamp halkı olarak bugünden itibaren eylemlerimize start verdiğimizi açıklıyoruz. Çünkü Önder Öcalan Kürt halkını iradesi, varlığı ve özgürlüğüdür. Bu nedenle tüm Kürt halkı nerede olursa olsun bir an önce Önder Öcalan için el ele vermelidir. Önder Öcalan kırmızı çizgimizdir ve 24 yıldır ağır bir tecrit altında tutuluyor. Bizler de kamp halkı ve Kürt halkı olarak bunu kabul etmiyoruz. Önder Öcalan’ın yaşamına yönelik her geçen gün artan tehlikeler bizi endişelendiriyor. Bu yüzden rahat bir nefes alabilmemiz için Önder Öcalan’ın ailesi ve avukatları bir an önce görüşme gerçekleştirmelidir. Bu tecridin bir an önce kırılması için her gün saat 14.00’te burada eylem gerçekleştireceğiz. Eylem programımızda seminer, önderliğin analizleri, sinevizyon gösterimleri vb. çeşitli etkinlikler ve halk ziyaretleri yer alıyor.”

Açıklama sloganlarla sona erdi.