Maxmur’da arama faaliyetleri sona erdi-YENİLENDİ

Güney Kürdistan’daki Maxmur Mülteci Kampına yönelik dün akşam gerçekleştirilen hava saldırısında hayatını kaybedenlerin olduğu söyleniyor. Şehitler için bugün tören düzenlenecek.

Maxmur Mülteci (Şehit Rüstem Cudi kampı) kampına yönelik dün akşam saat 18:45 sularında bir patlama meydana geldi. Patlamanın hava saldırısı sonucu meydana geldiği söyleniyor. Maxmur Halk Meclisi yaptığı açıklamada, saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

ARAMA FAALİYETLERİ SABAHA KADAR DEVAM ETTİ

Alınan bilgilere göre, saldırı Maxmur Öz Savunma Güçlerinin konumlandığı bir binaya yapıldı. Saldırı sonucu bina tümüyle yıkılırken, çevredeki sivillere ait evler ise zarar gördü. Maxmur halkı sabah saatlerine kadar patlamanın olduğu bölgede arama çalışmaları yürüttü.

YARALILARIN DURUMU

Saldırının olduğu yerde arama faaliyetlerinin sona erdiği öğrenildi. Ancak saldırıda kaç kişinin hayatını kaybettiği henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin ilerleyen saatlerde açıklama yapılması bekleniyor. Diğer yandan saldırıda yaralananların tedavisi ise Hewler’de devam ediyor. Dün akşam saatlerinde kan vermek için hastaneye giden yurttaşların hastaneye alınmaması ise tepkilere yol açtı. Yaralıların durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

TÖREN YAPILACAK

Maxmur Halk Meclisi yetkililerinden alınan bilgilere göre, saldırıda hayatını kaybedenler için bugün saat 15.00'da kampta kitlesel bir tören düzenlenecek. Törenin programı ise gün içinde belirlenecek.

SALDIRIYI KİM YAPTI?

Maxmur’daki yerel kaynaklar, saldırı öncesinde bölgede keşif uçaklarının dolaştığını bildirdi. Söz konusu bölge Irak Hava Sahasına ait. Maxmur Halk Meclisi bu sebepten dolayı Bağdat yönetiminden açıklama istedi. Bütün emareler saldırının Türkiye tarafından yapıldığını gösteriyor. Ancak bunun netleşmesi için Bağdat hükümetinin resmi açıklama yapması gerekiyor.

BM SESSİZ

Öte yandan Maxmur Mülteci Kampı’nın bağlı olduğu Birleşmiş Milletler ise konuya ilişkin henüz açıklamada bulunmadı.

Maxmur Halk Meclisi'nin saldırıya ilişkin açıklaması: