Maxmur Halk Meclisi'nden saldırıya ilişkin açıklama

Maxmur Halk Meclisi: Kimler tarafından gerçekleştiği bilinmeyen bu hava saldırısından Irak Merkezi Hükümeti ve Irak hava sahasını kullanan güçler sorumludur.

Maxmur Halk Meclisi, bugün akşam saatlerinde Maxmur Kampı’nda düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Maxmur Halk Meclisi açıklamasında şunlar belirtildi: “6 Aralık günü saat 18.45 sularında Birleşmiş Milletler’in denetimindeki Maxmur Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampında bulunan, Maxmur Öz Savunma Güçlerine yönelik bir hava saldırısı gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu saldırı sonucu Maxmur Öz Savunma Güçlerinden şehit ve yaralılarımız vardır.

Maxmur Öz Savunma Güçleri, 2014 Ağustos ayından beri DAİŞ saldırılarına karşı Maxmur Mülteci kampındaki sivil insanları korumak için oluşturulmuştur. Kampta bulunan halkın kendi öz gücüne dayalı olarak kurulan savunma birlikleri bölgedeki DAİŞ saldırılarına karşı kamptaki sivil insanları aktif olarak savunmuştur.

Kimler tarafından gerçekleştiği bilinmeyen bu hava saldırısından Irak Merkezi Hükümeti ve Irak hava sahasını kullanan güçler sorumludur. Söz konusu saldırının gerçekleştiği alanın hava sahası Irak Merkezi Hükümeti tarafından korunmaktadır. Gerçekleşen bu saldırıya ilişkin Irak Merkezi Hükümetinin acilen bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Sivil insanların yaşadığı mülteci kampına yönelik gerçekleşen saldırının detaylarına ilişkin bilgilendirme ilerleyen saatlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”