MÖP: Soykırıma karşı Hasankeyf'e sahip çıkalım

Hasankeyf'i yok etmek isteyen AKP'yi kınayan MÖP, "Hasankeyf'i sahiplenmek; kapitalist, işgalci, barbar ve doğa soykırımı uygulamak isteyen Türk devletine karşı onurluca durmaktır" dedi.

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), AKP'nin Hasankeyf'e dönük soykırımcı saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"Hasno Kifo/Heskife/Hasankeyf 12,000 bin yıllık tarihini yok etmeye çalışan siyasal İslamcı, ırkçı ve faşizan Türk devlet zihniyetini kınıyor" diye başlayan açıklamada, Van Edremit Belediyesi kayyumunun Ermeni halkının mezarlıklarına dönük saldırısı da kınandı.

Tarihten beri sömürgeci güçlerin Hasankeyf'e dönük saldırılara giriştiğine dikkat çekilen açıklamada, "Türk devletinin Hasno Kifo medeniyetine vahşice saldırısı ile IŞİD’in Irak, Suriye’de tarihi medeniyetlere saldırısı arasında bir fark yok" diye belirtildi.

'ONURLU TARİH YOK EDİLMEK İSTENİYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Son dönemlerde Hasno Kifo’ya yönelim, Türk devletinin siyasal İslam, ulusalcı figürlerin eliyle 7 Haziran seçimlerinden günümüze, halklara, demokrasiye ve insanlık değerlerine karşı yürütülen faşizan politikalarının bir parçasıdır. Türk devleti bu politikalarla halkların onurlu tarihini yıkmaya çalışıyor. Bu tarihin yıkılışı insanlığı var eden değerlerin yok edilmesi, halkların tarihsiz bırakılmasıdır. Türk devleti, Mezopotamya/Kürdistan kadim tarihi var olduğu sürece, kendi ırkçı, Sünni İslamcı politikalarını her ne kadar dayatsa da başarılı olamayacağını biliyor. Bu yüzden, bu kadim medeniyete yönelmektedir. MÖP olarak; Türk devleti, AKP hükûmeti ve medeniyet düşmanı Erdoğan’a çağrımız; elini Hasno Kifo tarihinden çek! Medeniyetleri yıkmaya çalışanlar, medeniyetlerin gazabı altında ezildiler.

Mezopotamya coğrafyasında Hasno Kifo insanlık tarihidir, bu tarihi sahiplenmek; kapitalist, işgalci, barbar ve doğa soykırımı uygulamak isteyen Türk devletine karşı onurluca durmaktır."

MÖP, HDP, sivil toplum örgütleri ve sanatçıların Hasankeyf'i sahiplenen eylemlerini de selamladı.