Lelikan’da bir haftada 19 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, 5 ile 12 Nisan tarihleri arasında Bradost’un Lelikan tepesinde düzenlenen eylemlerde 19 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Bradost’taki işgal saldırıları ve gerilla eylemlerinin sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, bir haftada 19 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG, Mart ayında Amed’de düzenlenen eylemlere ilişkin de bilgi verdi.

Açıklama şöyle:

5 NİSAN LELİKAN ALANI: 10 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

5 Nisan günü işgalci TC ordusu Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Lelikan ve Kevortê alanlarında bir işgal operasyonu başlatmıştı. Güçlerimiz, 9 Nisan günü Kevortê tepesinde mevzii yapmaya çalışan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde hedeflenen düşman birliğinde tespit edilebilen 10 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından çok sayıda skorsky helikopter ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

11 NİSAN LELİKAN: 9 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

11 Nisan sabah saatlerinde güçlerimiz, Lelikan tepesinden inmeye çalışan işgalci TC ordusunun askerlerine yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 5 asker öldürülmüş, 6 asker ise yaralanmıştır.

11 Nisan tarihli açıklamamızda; 11 Nisan günü saat 09.30’da güçlerimizin Lelikan tepesindeki düşman birliklerinin hedefleyen bir eylem düzenlediğini belirtmiştik. Bu eylemde yaşanan patlama sonucunda elde edinilen bilgilere göre 4 asker öldürülmüş, 5 asker ise yaralanmıştır.

12 NİSAN: ÖLÜ VE YARALI SAYISI TESPİT EDİLEMEDİ

12 Nisan günü (bugün) saat 08.00 sularında güçlerimiz, Lelikan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman barınak ve konumlanma yerlerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.’’

AMED’DEKİ EYLEMLER

HPG, Mart ayında Amed’de yapılan operasyon ve eylemler hakkında ise şu bilgileri verdi:

‘’19 Mart günü saat 15.30’da güçlerimiz Amed’in Hani ilçesi ile Hêgasor mıntıkası arasındaki yolda işgalci güçlere ait olan bir aracı hedeflemiştir. Yakın mesafeden vurulan bu araçta Hêgasor karakolu komutan yardımcısı Sergen Çakmak ve yanındaki Yasin Opçi isimli bir kontra öldürülmüştür. Güçlerimiz bu araçta bulunan 1 Kleş silahı ile 1 tabancaya da el koymuştur. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 29 Mart günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

11 Mart günü işgalci TC ordusu Amed’in Piran (Dicle) ilçesine bağlı Uçkula, Tünegrat, Topçu Mehmet, Pırêjman ve Şıngırık köyleri kırsalında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz 12 Mart günü saat 10.00’da operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 7 asker öldürülmüş, 4 asker ise yaralanmıştır. Yine aynı gün güçlerimiz saat 15.00’da düşman askerlerine yönelik yine bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Ölü ve yaralı askerlerin olduğu bu eylemdeki sayı tam olarak netleştirilememiştir.

13 Mart günü güçlerimiz operasyonun bir birliğini denetim altına almıştır. Bir süre denetimde tutulan bu operasyon birliği aynı gün saat 09.00’da güçlerimizce yakın mesafeden vurulmuştur. Bu eylemde 2 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır.

Yine aynı gün saat 09.50 ve 10.45’te güçlerimiz operasyonun iki birliğine yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu eylemlerde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüş, 4 asker ise yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusunun başlattığı bu işgal operasyonu 14 Mart günü alandan geri çekilmiştir.’’