Kurdman: Kuzey Suriye’de kardeşlik ruhu oluştu

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi Üyesi Sozdar Kurdman, ‘’Kuzey Suriye’deki direniş, Suriye halkları arasında kardeşlik ruhu oluşturmuş durumda. Baas rejimi halklar arasında bir savaş çıkartmak istiyor ama bu eskisi gibi kolay değil” dedi.

KCK Halklar ve İnanç Komitesi Üyesi Sozdar Kurdman 12 Mart 2014’te gerçekleşen Qamişlo Katlimı’nın yıldönümü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu. Kurdman, Baas rejiminin bu katliamla Kürt ve Arap halklarını karşı karşıya getirip, savaştırmak istediğini hatırlattı.

Kurdman söz konusu katliamın kendiliğinden gelişen bir katliam olmadığına dikkat çekerek, Baas rejimi tarafından planlanıp hazırlıklarının yapıldığını kaydetti.

Katliam amacının da Arap ve Kürt halkları arasında bir fitne yaratıp birbirine karşı kışkırtmak ve savaştırmak olduğunu belirten Kurdman, rejimin 2004’te bu katliamla Kürtleri Suriye’de ortadan kaldırmak istediğini söyledi.

Kurdman Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı devletlerarası komplodan sonra Kürt halkına karşı planlar yapıldığını ifade ederken, ‘’Bu katliama karşı 12 Mar’ta Qamişlo, 14 Mart’ta Kobanê ve 15 Mart’ta Efrîn ayağa kalktı. Bu halk ayaklanmasıyla Kürler arasında rejime ait bir kurum kalmadı. Bu katliamla Baas rejiminin amaçladığı Kürt ve Arap halkları arasında bir fitne çıkarmaktı. Fakat rejimin bu planı tutmadı” dedi.

Kurdman, “Bu plan halan devam etmekte, halklar arasında düşmanlık yaratılmak istenmektedir’’ diye ekledi.

Baas rejiminin Efrîn’e yönelik Türk işgal saldırılarına karşı sessiz kaldığını söyleyen Kurdman, Efrîn üzerindeki politikaların da boşa çıkarılacağını kaydetti.

Kurdman, ‘’Eskiden Kürtler diliyle konuşmasın diyen Araplar, şimdi Kürlerin yanında, Suriye’de halklar arasında fitne çıkarmak isteyen güçlere karşı savaşıyorlar” dedi.

ROJAVA HALKI VE TÜM SURİYE HALKI KENDİNİ YÖNETMEK İSTİYOR

Sozdar Kurdman Kuzey Suriye’deki direnişin karakterine dikkat çekerek, Kuzey Suriye’de halklar arasında bir birlik ruhunun oluştuğunu vurguladı.

Baas rejiminin halklar arasında bir savaş çıkarma isteminin halen olduğunu da sözlerine ekleyen Kurdman, ama bunun artık kolay olmadığını, zira Rojava ve Kuzey Suriye’de yaşayan Alevi, Sünni, Hristiyan, Kürt, Arap, Ermeni, Çerkez, Süryani, Türkmen, Durzî vb. halk ve inançlar arasında bir birlik ruhu oluşturduğunu belirti.

Kurdman en son olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Rojava-Kuzey Suriye’deki rolüne değinerek, ‘’Önder Apo’nun çizgisi Rojava ve Suriye’de halkların kardeşliğine dönüşüp 2004’teki bir katliama izin vermeyecektir” dedi.