GÖRÜNTÜLÜ

Kurdistan dağlarında Newroz kutlaması

Özgürlük gerillaları Kurdistan dağlarında Newrozu coşkuyla kutladı.

Kurdistan Özgürlük Gerillaları, Medya  Savcunma Alanları’nda Newrozu kutladı.

 Kutlamada konuşan HPG komutanlarından Serhat Jêhat, direniş ve mücadelenin kaynağının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm savaşçıların Newrozu’nu kutlayan Serhat Jêhat, "Çağdaş Kawa ve ilk şehitlerimiz Mazlum Doğan ve Zekiye Alkan yoldaşlar şahsında tüm Newroz şehitlerini anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyor ve onlara sözümüzü yeniliyoruz” dedi. 

PKK’nin bir Newroz hareketi olduğunu kaydeden Serhat Jêhat, “53 yıldır Önder Apo, Newroz ruhuyla mücadele ediyor. Aynı zamanda Önder Apo İmralı’da zorlu şartlar altında bu ruha öncülük ediyor. Diğer bir ifadeyle mücadelesiyle Newroz ruhunu canlı tutuyor ve harlıyor” şeklinde konuştu. 

Serhat Jêhat şöyle devam etti:  

“Bu mücadele tüm insanlık için büyük bir mücadelenin ve zaferin ilham kaynağı olmuştur. Kurdistan özgürlük savaşçıları da kaynağını Önder Apo'nun aralıksız mücadelesinden alıyor. Kuşkusuz Newroz günü tüm egemenler ve işbirliği içinde olan güçler açısından büyük bir korku yaratmaktadır. 1 Ekim 2024'te Newroz ruhuyla, Erdal ve Rojhatların ruhuyla soykırımcı Türk devletinin başkentini vurduk. Yine dağlardaki her alanda, fedai ordusunda bu Newroz ruhu gürleşti. Özellikle Xakurkê ve Metîna'daki devrimci hamlelerle bu ruh bir kez daha canlandı. 

Son hamle Doğa Viyan'ın son hamlesiyle bu ruh kendisini gösterdi. HPG ve YJA Star gerillaları düşman karargahlarına girdi. Tüm Kurdistan halkı ve gençlerimizin ilhamını bu zafer ruhundan almalı ve mücadele etmeli. Nerede değerlerimize saldıranlar ve egemen güçler varsa, halkımız ve gençlerimiz özgürlük gerillalarının ruhu ile cevap vermeli. Nasıl ki Çağdaş Kawa Dehaq’ı yendiyse, bugün de Kurdistan Özgürlük Gerillaları, dönemin Dehaqlarını ve Türk çete devletinin başı Erdoğan’ı yenecek ve yenmekte ısrarlıdır. Hiç kimse bundan şüphe etmemeli. Özellikle Türk devleti ile işbirliği yapanlar bilmeli ki hiçbir bir güç, teknik bu fedai ruhu yenemez. Kendisini Önder Apo’nun ideolojisiyle fedai bir ruhla donatan gerillaların yenilmesi mümkün değildir. Gerilla zafer gerillasıdır, gerilla 21’inci yüzyılda tüm insanlığın umududur.”

Konuşmanın ardından gerillalar yaktıkları ateş etrafında halaylar çekti.