Kürt düşmanlığında yeni boyut: Şehir savaşı okulu!

İçeride ve dışarıda ülkeyi savaşa sürükleyen Tayyip Erdoğan yönetimi, ordu bünyesinde SADAT'a "şehir savaşı" okulu kuruyor.

İçeride ve dışarıda ülkeyi savaşa sürükleyen ve gün geçtikçe de paramiliter unsurlar üzerinden savaşı tırmandıran Tayyip Erdoğan yönetimi, ordu bünyesinde SADAT'a "şehir savaşı" okulu kuruyor.

Türk devletinin 24 Temmuz 2015 tarihinde Kürtlere karşı ilan ettiği savaşta Kürt kentlerinin yıkılması sonrası böyle bir karar alınırken, karar Erdoğan'ın paralel ordusu SADAT'ın programının 9'uncu maddesinde yer alıyordu.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Meskûn Mahal Muhabere Okulu kurulması kararlaştırıldı. Haberde okulun kurulacağı yer için önce Isparta’da Dağ Komando Okulu ve İç Güvenlik Eğitim Merkezi'nin gündeme geldiğini ancak daha sonra "ilk aşamada İstanbul Tuzla’daki Piyade Okul Komutanlığı bünyesinde" yürütülmesine karar verildiği belirtildi.

TSK bünyesinde kurulan savaş okulu için "bu bölgede kurulacak birimin daha sonra bağımsız olarak teşkilatlandırılabileceği de belirtiliyor" ifadesine yer verilmesi ise söz konusu okulun SADAT'a devredilebileceği yorumlarına neden oldu.

Haberin devamında, "okulda, özellikle Diyarbakır Sur, Şırnak merkez, Cizre, Silopi, Hakkâri Yüksekova ve Mardin Nusaybin’de yaşanan çatışmalardan çıkarılan dersler çerçevesinde tespit edilen eğitim eksiklerinin giderilmesi planlanıyor "denildi.

Ancak meskun mahal eğitimi yeni bir uygulama değil. 14 Mart 2016 tarihinde Şirnex'te (Şırnak) "sokağa çıkma yasağı" altında başlayan soykırım saldırılarında 82 gün süren çatışmaların ardından "operasyonun bittiği" açıklaması yapılmıştı. Ancak daha sonra Şırnak kent merkezinde batı kentlerinde getirilen asker ve polislere Kürd'ün evinde meskun mahal eğitimi verilmişti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Leyla Birlik, 1 Haziran 2016 tarihinde konuyu Meclis gündemine taşıyarak dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.