KONGRA-GEL: 2023 AKP-MHP faşizminin çöküş yılı olacak

Yeni yıl mesajı yayımlayan KONGRA-GEL, "2023 AKP-MHP faşizminin çöküş yılı olacak. Ana hedefimiz Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüdür" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, yeni yıl vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı.

Mesajda, yıl boyunca direnişlerin Türk devletinin başarısını engellediği belirtilerek, "2023 yılının ana hedefi Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüdür. Savaşın yarattığı kriz ve kaostan çıkışın, tüm sorunların çözümünün tek yolu budur" denildi.

'GERİLLA DİRENİŞİ PLANLARINI ÇÖKERTİYOR'

KONGRA-GEL'in mesajı şöyle:

"Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne vesile olması temelinde başta Önder Apo olmak üzere tüm özgürlük tutsaklarının, Kurdistan halklarının, her alanda mücadele yürüten yoldaşlarımızın, dostlarımızın ve ilerici insanlığın yeni yılını içtenlikle kutluyoruz.

Rojava devrimi ile yükselen Kadın Özgürlük Mücadelesi, 2022 yılında Doğu Kurdistan’da 'Jin jiyan azadî' sloganı ile bütün İran halklarına umut oldu, dünya kamuoyunun gündeminde yer aldı. 21. Yüzyılın ‘Kadın Özgürlük Yüzyılı’ olacağını müjdeledi.

2022 yılı AKP-MHP faşizminin Kürdistan Özgürlük Mücadelesine yönelik yürüttüğü çökertme planının çöktüğü bir yıl oldu.

14 Nisan’dan beri 8,5 aydır tekniğe dayalı her türlü yasaklanmış silahlarla yürütülen savaş konsepti, gerillanın yürüttüğü mücadele konsepti karşısında çöktü. Bu çöküş, Türk devletinin Lozan’dan beri 99 yıldır yürüttüğü inkar ve imhaya dayalı politikaların da çöküşüdür.

AKP-MHP faşizmi çöküşün önünü almak için Bakûr-Başûr-Rojava yani Kurdistan’ın her alanında halkımıza saldırıyor. 25 Mart 2021 tarihinden beri Önder Apo’dan hiçbir bilgi alınamıyor. CPT’nin ziyareti sonrası yaratılan belirsizlik ile Önder Apo’nun sağlığı ve güvenliği konusunda endişeler her geçen gün daha da artıyor.

Önder Apo ve gerillanın direnişi karşısında başarısız kalan AKP-MHP hükümeti, Kuzey ve Rojava’da halkımıza karşı yürüttüğü politikalarda da istediği sonucu alamadı, başarısız kaldı. Yürütülen savaş politikaları nedeniyle de Türkiye’yi çok büyük bir ekonomik ve toplumsal çöküş noktasına getirdi. Mafya ve çetelere teslim edilen toplumda büyük bir çürüme ve yozlaşma durumu yaratıldı.

'KADINLARI HEDEF ALDILAR'

AKP-MHP hükümeti bu çöküş tablosundan çıkabilmek ve gündemi değiştirmek için bu yıl özellikle Kadın Özgürlük Mücadelesinin öncülerine yönelik katliamlar yaptı.

4 Ekim de Süleymaniye’de Nagihan Akarsel, 23 Aralık’ta Paris’te Evîn Goyî (Emine Kara) katledildi. Evîn Goyî ile birlikte genç sanatçı Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Ahmet Kaya Kültür Derneğinin temel yurtseverlerinden olan Abdurrahman Kızıl da katledildiler.

AKP-MHP faşizminin 2022 yılının sonunda yaptığı 2. Paris katliamına karşı halkımızın ve dostlarımızın tavrı ve öfkesi, tüm Avrupa ve dünya kamuoyunda faşizmin katliamcı yüzünü güçlü bir şekilde teşhir etti.

Bütün bu gelişmeler ile 2022 yılı halkımız ve demokrasi güçleri açısından mücadelenin zirveleştiği, AKP-MHP faşizmi açısından da bir çöküş yılı oldu.

Emsalsiz bir mücadeleyle yaratılan gelişmeler ile 2023 yılına giriyoruz. 2023 yılı AKP-MHP faşizminin yenildiği bir yıl olacak. Bu aynı zamanda Türk devletinin 99 yıldan beri yürüttüğü Kürt halkının inkar ve imhasına dayalı Lozan ittifakının da çöküşü olacaktır. Askeri ve siyasi politikaları başarısız kalmış, ekonomisi çökmüş devlet sisteminin tek çıkış yolu, Kürt halkına yürüttüğü savaş politikalarına son verip diyalog ile Kürt sorunu başta olmak üzere tüm toplumsal sorunlara çözüm bulmaktır.

'KRİZ VE KAOS ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜYLE BİTER'

Kürt halkının inkarına dayalı sömürgeci politikaların çöküşü, sömürgeciliğe dayalı işbirlikçi KDP politikalarının da çöküşü demektir. Aynı zamanda sömürgeci Türk devletine ve işbirlikçi kürtlere dayalı uluslararası politikaların da çöküşüdür, yani Kürt soykırım kıskacının çöküşü demektir. Bu durum, Kürdistan ve bölge halkları açısından yeni bir milattır.

Bu temelde 2023 yılının ana hedefi Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüdür. Savaşın yarattığı kriz ve kaostan çıkışın, tüm sorunların çözümünün tek yolu budur. Halkımız, dostlarımız ve demokrasi güçleri olarak tüm gücümüz ile bu hedefe kilitleneceğiz. Bu temelde halkımızın ve demokrasi güçlerinin yeni yıl mücadelesini içtenlikle kutluyor, büyük başarılar diliyoruz."