Komutan Dilxwaz Gabar için Hezex’te taziye

Medya Savunma Alanları’nda geçtiğimiz yıl şehit düşen HPG komutanlarından Dilxwaz Gabar için doğduğu Hezex’in Bafê köyünde taziyeler kabul edildi.

Medya Savunma Alanları’nda 21 Mayıs 2022’de şehit düşen HPG komutanı Dilxwaz Gabar (Mehmet Doğan) için doğduğu Şirnex’in Hezex ilçesine bağlı Bafê köyünde taziye kuruldu.

Taziyeye, şehit Dilxwaz'ın ailesi, Halkların Demokratik Partisi, Yeşil Sol Parti, şehit aileleri temsilcilerinden oluşan bir heyetle birlikte yüzlerce kişi katıldı.   

Taziyede yapılan çeşitli konuşmalarda, “Birliğimizi gerçekleştirmezsek, bu hareketin fikirleri temelinde bir araya gelmezsek bedeller vermeye devam edeceğiz. Bir şehadet olduğunda “Şehit ailemizin başı sağolsun” demek yetmiyor. Şehitlerimize cevap olmalı, özlem ve hayallerini gerçekleştirmeliyiz” denildi.

DARMSTADT’TA DA TAZİYELER KABUL EDİLECEK

Şehit Dilxwaz Gabar için bir taziye de aile fertlerinin yaşadığı Almanya’nın Darmstadt kentinde, Staudingerstrasse 7, 64293 Darmstadt adresinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde de 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde taziyeler kabul edilecek.