‘Komployu yenilgiye uğratmak için direnmeye devam edeceğiz’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komployu kınayan HPG ve YJA Star gerillaları, komployu yenilgiye uğratmak için direnmeye devam edeceklerini belirtti.

HPG ve YJA Star gerillaları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun yıl dönümüne ilişkin ANF’ye konuştu. 


HPG gerillası Tekoşer Farqîn: Uluslararası Komplo geliştiğinde, birçok ülke komploda yer aldı. Ben sosyalistim diyen Rusya da komploda yerini aldı. Yine birçok devlet dost olduklarını söyledi ama komploda rolleri olduğu ortaya çıktı. Önderliğimizin 25 yıldır düşmanın elinde esir olması dünya halkları için acı vericidir. Hiçbir ulus bunu kabul etmemelidir. Uzun bir süredir Önderlikten haber alınamıyor. İmralı’da ağır bir tecrit ve işkence var. Bu da CPT'nin bilgisinde yapılıyor. Kürdistan'ın dört parçasında ve Avrupa'nın tamamında halkımız 2023'te Önderliği ile özgür bir ülkede yaşamanın çabalarını gösteriyor. Önderliğin esir olması sadece Kürtlerin değil, tüm halkların esareti anlamına geliyor.

Bugün PKK devriminde tüm halklar yer alıyor. Bu da Rêber Apo’nun ideolojisi ile sağlandı. Bizler de gerçekliğimizi Önderliğim ideolojisinde bulduk. Geçmişte bütün Kürt isyanları düşman tarafından bastırıldı, Önderliğin çıkışıyla, partimizi PKK’nin kuruluşuyla yeni bir zihniyet ortaya çıktı. Ve bugün bu bilinçle topluma öncülük ediyoruz. Partimizin başlattığı “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi çerçevesinde 2023 yılında Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kendimizi hazırlamalıyız.


YJA Star gerillası Hebûn Dilsoz: 15 Şubat günü Kürt halkı için kara bir gündür. Önderlik 25 yıldır İmralı’da mücadele ediyor. Savaş tünellerindeki direniş Önderliğin mücadelesi ile daha da güçleniyor. Önderliğin direnişiyle halk ayağa kalktı. Halk kendini tanıdı, birlik oldu. Ben Arap ulusundan biri olarak Önderliğe yönelik komployu lanetliyorum. Komplo ile Arap ve Kürt halkı arasında çatışma yaratmak istediler ama tam tersi oldu. Kürt ve Arap halkının ilişkisi daha da güçlendi, birlik oldular. Şimdi de birlikte Önderliğin, Kurdistan’ın özgürlüğü için mücadele ediyorlar. Gerillaların ve halkın hayali Önderlikle özgür bir şekilde yaşamaktır. Önderliği tanımıyordum ama gerilla saflarına katıldıktan sonra tanıdım. Önderliği görmeyi çok istiyorum bunun mücadelesini veriyoruz.


YJA Star gerillası Besê Anûş: YJA Star gerillası olarak Uluslararası Komployu lanetliyorum. Komplo her anlamda Kürt halı ve dünya halkları için acı verici. Son zamanlarda dünyanın birçok yerinde halklar komployu yenilgiye uğratmak için çeşitli eylem ve etkinlikler yapıyorlar. YJA Star gerillaları olarak bizim de amacımız komployu yenilgiye uğratmak ve Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamak. Önderlik güneşimizdir. Bir insan nasıl güneş olmadan yaşayamıyorsa biz de Önderliksiz yaşayamayız. 2023 yılında komployu yenilgiye uğratıp Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız. Gerillalar olarak Kürt halkına yönelik tüm komploları yenilgiye uğratmak istiyoruz. Komplonun gerçekleştiği tarihe baktığımızda tarihten kopuk olmadığı anlaşılacaktır. Komploda parmağı olan devletleri bir kez daha kınıyoruz. Komployu yenilgiye uğratmak için direnmeye devam edeceğiz.  


HPG gerillası Fûat Mahabad: Uluslararası Komplo ile düşman PKK’yi yok yenilgiye uğratmak istedi. Kürt halkının ayakta olduğu dönemde Önderliği esir aldılar. Düşman Önderliği esir alarak amacına ulaştığını düşünce ama Kürtler bugün mücadeleleri ile tüm dünyada yankı uyandırıyor. Bu da Önderliğin yarattığı ideoloji ve felsefe sayesindedir. Gerilla olarak iddiamız 2023 yılında Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamak. Bundan dolayı yapılan her eylem çok anlamlıdır. Kürt gençlerinin yapacağı en büyük eylem ise gerilla saflarına katılmaktır.


HPG gerillası Fırat Çiyager: Önderliğin geliştirdiği felsefe ile Kürt halkı yıllar sonra birlikte mücadele etti. Bugün Zap, Avaşin ve Metina'da sürdürülen savaş, Önder Apo'nun İmralı'da gösterdiği direnişten güç ve moral alıyor. Kurdistan gerillaları olarak düşmanın saldırılarına cevap olmak için üzerimize düşen görev ve sorumlulukları başarıyla yerine getireceğiz. Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamak için mücadelemizi daha da büyüteceğiz ve biz kazanacağız.


YJA Star gerillası Peyman Dilsoz: 15 Şubat günü bizim için karanlık bir gündür. Fakat düşman ne yaparsa yapsın güneşimizi karartamaz. Önderlik 25 yıldır zindanda esir tutulmasına rağmen direnişinden ödün vermiyor. Bizler de Önderliğimizin izinden gidiyoruz ve onun aydınlığıyla yaşamımızı sürdüreceğiz.