KNK: Paris Katliamı aydınlatıldı!

KNK, PKK'nin tutukladığı MİT elemanlarıyla birlikte, Paris Katliamı'nın failinin Türk devleti olduğunun kesinleştiğine dikkat çekti.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yönetim Konseyi, bugün Paris Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Türk istihbaratı (MİT) tarafından katledilen 3 kadın devrimcinin anıldığı açıklamada, cinayetlerin işlendiği mekân, zaman ve şartların tesadüf olmadığı ve MİT'in katliamı Kürt hareketine karşı planladığı belirtildi. Açıklamada, Fransa devletine failleri belli olan bu katliam için adalet zemininde harekete geçme çağrısı yapıldı.

'ÜÇ KADIN DA ÖNCÜYDÜ'

Katledilen her 3 devrimci kadının da Kürdistan Özgürlük Hareketi içerisinde öncü roller üstlendiğine ve bu yüzden hedef alındığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Sakîne, bu hareketin sembolüydü. Rojbîn, diplomaside aktif olan bir kadındı. Leyla da gençler içerisinde öncü olan bir kadındı. Zaman olarak 2013 yılı seçildi. 2013 yılında PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından diyalog süreci başlatılmıştı. Mekân olarak da Paris’te Kürdistan diplomasisi için çalışmalar yürütülen bir bina seçildi. MİT, 3 direnişçi kadının katliamını bu 3 şartta Kürdistan ulusal hareketine karşı planladı. Türk devleti bu operasyonla Kürdistan Özgürlük Hareketi inisiyatifini sabote etmek istedi. Katliam Paris’te gerçekleştirildi çünkü Fransa hem Başûr’da hem de Rojava’da Kürdistan davasına destek veriyordu.”

'FAİL AÇIKÇA GÖRÜLDÜ'

Açıklamada, katliamın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen Fransa devletinin olayı aydınlatmadığı belirtildi ve şöyle devam edildi: “Fransa bu olayın dosyasını tozlu arşiv raflarına kaldırdı. Ancak Kürtler, bu olaya büyük bir dikkatle yaklaştı ve MİT operasyonlarını açıkladı. Son olarak KCK, MİT’e Sakine Cansız İntikam Operasyonu düzenleyerek 2 MİT ajanını ele geçirdi. MİT elemanlarının itiraflarını ve ele geçirilen belgeleri yayımladı. Burada açık bir şekilde Türk devletinin adı geçiyor, Erdoğan hükûmetinin talimatı ile MİT’in bu katliam için görevlendirdiği görülüyor.

FRANSA'YA TEPKİ

Fransa istihbaratı, hükûmeti ve mahkemeleri bu katliamın faillerinin MİT olduğunu ve Türk devletinin suçlu olduğunu çok iyi bilmektedir. Ancak Fransa devleti ekonomik çıkarlarından dolayı Türk devletinin kendi topraklarında gerçekleştirdiği bu terör olayını aydınlatmaya yanaşmıyor.

Kürtler, bu olayı her açıdan belgelerle aydınlatarak Fransa devletini bilgilendirdi. Fransa devleti Türk devleti ile olan ilişkileri için bu olayın üstünü örtecekse, Kürtler Fransa devletine karşı haklarını yüksek bir sesle dile getirecektir.”

'TÜRK DEVLETİ CEZALANDIRILSIN'

KNK açıklamasının devamında, Paris Katliamı'nın her yönü ile aydınlatıldığına dikkat çekilerek, Fransa’ya hukuk ve demokrasi kapsamında adım atma çağrısında bulundu. Bu katliam dosyasının hukuk ve demokrasi normlarında ele alınması ve Paris mahkemelerinde adil bir karar alınması ve Türk devletinin cezalandırılması talep edildi.

Açıklamanın sonunda, adalet yerine getirilene kadar KNK’nin bu davanın takipçisi olacağı kaydedildi.