KNK: Enfal, soykırım olarak tanınmalı

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK), Saddam rejiminin Kürtlere karşı gerçekleştirdiği Enfal soykırımının 36’ncı yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Enfal’in soykırım olarak tanınmasını istedi.

Enfal soykırımının yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan KNK,“Bugün, 36 yıl önce, Baas rejiminin vahşi saldırısı sonucunda gerçekleşen yüzyılın en büyük soykırımı olan Enfal’in yıl dönümü. Acımasız saldırıyla Kürdistan halkını yok etme süreci, Enfal adıyla yeni bir aşamaya taşındı” dedi. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Aradan 36 yıl geçmesine rağmen binlerce cenaze hala Kurdistan’a iade edilmemiş, katliamda zarar gören halka gerekli tazminat ödenerek gerekli yardımlar sağlanamamıştır. Kurdistan Ulusal Kongresi olarak bu kaygıyı paylaşmayı görev olarak görüyor, Irak hükümetine ve Kurdistan Bölgesi’ne 14 Nisan’ı yas günü ilan etme çağrısında bulunuyoruz. Halkımızın zulüm gördüğü her yerde anıtlar dikilmelidir. Anmaların baskı ve zulme karşı Kürt birliğinin temelini oluşturmasını diliyoruz. Diğer ülkeler de Enfal’i soykırım olarak tanımalı ve bunun için gerekli çalışmayı yürütüp adım atmalıdır.”