Kirmanşan'da halk yoksulluğa karşı alanlarda

İran'da yoksulluk ve rejimin politikalarına karşı dün Meşhed'de başlayan eylemler devam ediyor. Rojhilat'ın Kirmanşan kentinde de alanlara çıkan yurttaşlar, "Suriye'ye bırak, bizim halimize bak" sloganları eşliğinde eylemlerini sürdürüyor.

İran'da başta Meşhed kenti olmak üzere dün birçok kentte yoksulluğa karşı yapılan eylemler bugün de devam etti. Dün yapılan eylemlerin ardından bugün için 18 kentte sokağa çıkma çağrıları yapılmıştı.

Çağrıların yapıldığı kentlerden biri olan Rojhilat'ın (Doğu Kürdistan) Kirmanşan'da çok sayıda yurttaş sabah saat 08.00'dan itibaren Azadi Bulvarı ile meydanında toplanmaya başladı.

Eylemde yurttaşlar sık sık "Suriye'ye bırak, bizim halimize bak", "Diktatörlüğe ölüm", "Halk dilencilik yapıyor, molalar da tanrıcılık oynuyor" sloganları attı. Eylem devam ediyor.

Öte yandan İran'ın başkenti Tahran'da da güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı bildirilirken, birçok kentte benzer güvenlik önlemlerinin alındığı öğrenildi. Ayrıca Loristan'daki Xurmabad kentinde de halk sokağa çıktı.

Diğer yandan dünkü eylemler sonrası Meşhed'de çok sayıda kişi gözaltına alındı. Meşhed Devrim Mahkemesi Başkanı Hasan Haydari, 52 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.