Kerkük'te Efrîn'e destek eylemi

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal girişimi Kerküklü gençler tarafından protesto edildi.

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal girişimi, Kerküklü gençler tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Kerkük'te Kale Bahçesi'nde bir araya gelen çok sayıda Kerküklü genç Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını kınadı.

Gençler adına basın açıklamasını yapan Hisên Sebah isimli genç, Türk devletinin başta Rojava olmak üzere Kürt halkının tüm kazanımlarını hedef aldığını kaydederek, "Bunun için Efrîn'den başlayarak tüm Rojava'yı işgal etmek istiyorlar. Rojava'nın kazanımları hedef alınıyor. Nasıl ki Kuzey Kürdistan'da her gün Kürt halkını katlediyorlarsa bunu Rojava'ya da taşımak istiyorlar" dedi.

Uluslararası kamuoyuna saldırılara sessiz kalmama çağrısı yapan Sebah, Türk devletinin hiçbir uluslararası kanunu ve ahlakı tanımadığını kaydetti. Sebah, "Erdoğan Efrîn'i işgal etme saldırılarını sürdürüyor. Erdoğan'ın hedefinde tüm Kürt halkı var. Erdoğan ve Türk devletinin işgal saldırılarını kınıyoruz. Başta Güney Kürdistan olmak üzere tüm Kürt halkı ve uluslararası kamuoyuna saldırılar karşısında sessiz kalmama çağrımızı yineliyoruz" diye kaydetti.

Eylem, gençlerin "Efrîn yalnız değildir" ve "Efrîn düşmeyecek" sloganlarıyla son buldu.