KCK: Yeni yıl AKP faşizminin çöküş yılı olacak

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yayımladığı yeni yıl mesajında, 2018 yılındaki mücadelenin AKP-MHP faşizminin sonunu getireceğini belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbakanlığı mesajında, ‘’Tüm halkların yeni yılını kutluyor, mücadelelerin yükseleceği 2018 yılının özgürlük ve demokrasi getirmesini diliyoruz’’ denildi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı mesajı şöyle:

2017, Kürdistan ve Ortadoğu halkları açısından büyük bir mücadele yılı olarak geçti. Halklar, Ortadoğu merkezli süren Üçüncü Dünya Savaşından halkların özgürlük seçeneğini etkili kılmak için büyük mücadele yürütmüşlerdir. Bakurê Kurdîstan ve Kuzey Suriye halkları geliştirdikleri büyük mücadeleyle halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesine öncülük yapmışlardır. Yılın sonunda Başurê Kurdîstan ve İran halklarının ayağa kalkışı, tüm Ortadoğu halklarının özgür ve demokratik yaşam isteğini ortaya koymuştur. Önder Apo çizgisinde Kürdistan'da gelişen demokratik devrim tüm Ortadoğu'ya yayılmış bulunmaktadır. Önder Apo'nun kadın özgürlükçü ekolojik demokratik toplum paradigmasına dayalı gelişen demokratik devrimci mücadeleler 2018 yılında da kendini güçlü biçimde göstererek halkların umudu olmaya devam edecektir.

Ortadoğu'nun despotik, otoriter, merkeziyetçi güçleri, halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesine ne kadar saldırsalar da sonuç alamayacaklardır. Ortadoğu'da tarih ve toplum yeniden ayağa kalkmış bulunmaktadır. Türkiye gibi ülkelerde faşist iktidarlar halkın özgürlük mücadelesini bastırmak isteseler de sonuç alamamaktadırlar. Şu anda Ortadoğu gericiliği ve despotizminin merkezi Türkiye haline getirilmiş olsa da AKP-MHP iktidarı en zayıf dönemini yaşamaktadır. Artık kendi gölgesinden korkar hale gelmiştir. En küçük bir eleştiri ve halk hareketi AKP-MHP faşizmini sarsmaktadır. Bu korku faşizmin baskılarını arttırarak sonunu daha fazla yakınlaştırmaktadır.

AKP İKTİDARININ SONU GETİRİLECEKTİR

Kürt halkı ve Türkiye'nin demokrasi güçleri 2017 yılında önemli bir mücadele yürüttüler. Gerilla gösterdiği fedai direnişle imha saldırılarını boşa çıkarmış, Türk devletini ekonomik, toplumsal ve siyasi çöküşün eşiğine getirmiştir. AKP-MHP faşizmi bu çöküşünü şovenizmi daha fazla şahlandırarak önlemeye çalışsa da 2018 yılında gelişecek mücadele şahlandırılan şovenizmi de etkisizleştirerek AKP iktidarının sonunu getirecektir.

Ortadoğu halkları despotik, otoriter, merkeziyetçi iktidarları artık sırtından atmak istemektedir. En ağır baskıların olduğu yerlerde bile halkların ayağa kalkışı bu nitelikteki iktidarların ömrünün kısaldığını göstermektedir. Korkunun ecele faydası yoktur. Başta Türkiye'deki faşist AKP-MHP iktidarı olmak üzere tüm merkeziyetçi otoriter iktidarların sonu gelecektir.

2018 MÜCADELEYİ YÜKSELTME YILI OLACAK

Ortadoğu halkları ödedikleri bedellerle özgür ve demokratik yaşamı fazlasıyla hak etmişlerdir. Rojava Devrimi ve Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Güçleri, bedeller ödendiği takdirde özgür ve demokratik yaşam yolunda önemli mevziiler kazanılacağını göstermişleredir.

Ortadoğu, özgürlük, demokrasi ve toplumculuk adına yeni bir tarih yazımı sürecine girmiştir. Bu temelde başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm bölge halklarını 2018 yılında demokratik ulus anlayışıyla kardeşlik içinde mücadeleyi yükseltmeye, Ortadoğu'yu demokratik toplumcu özgür ve demokratik yaşamın coğrafyası haline getirmeye çağırıyoruz.