YENİLENDİ

KCK: Başûr’da özgür Kürtlük Helmet gibi kendini adamaktan geçiyor

KCK Genel Başkanlık Konseyi, Helmet Diyar’ın şehadetinin 5. yıl dönümü vesilesiyle Başûr halkını toplumsal örgütlülüğünü güçlendirip kazanımlarını korumaya ve Türk işgalcilerini ulusal birlik ruhuyla Kurdistan’dan söküp atmaya çağırdı.

KCK Genel Başkanlık Konseyi, işgalci Türk devletinin Qendîl’e düzenlediği hava saldırısında şehit düşen PKK Merkez Komite ve KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Helmet Gabar’ın (Diyar Xerîb) şehadet yıl dönümünde andı. Başûr toplumunu Şehit Helmet'in izinden yürüyerek Kürt düşmanı AKP-MHP işgalci çete ordusu karşısında mücadeleci ve direnişçi bir tutum göstermeye çağıran Konsey, “Ne olursa olsun 21. yüzyılı, mutlaka özgür Kürt’ün yüzyılı yapacağız” vurgusunda bulundu.

KCK Genel Başkanlık Konseyi’nin yazılı açıklaması şöyle:

Güney Kurdistan'ın öncü devrimci bir evladı olarak mücadeleye hayatını adayan ve beş yıl önce, KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi olarak görevinin başındayken Büyük Şehitler kervanına katılan Şehit Diyar Xerîb yoldaşı bir kez daha büyük bir saygı ve minnetle anıyoruz. Onun şahsında tüm devrim şehitlerimizin kutsal anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. PKK'yi yenilmez kılan, Önderlik çizgisinde yürüyen Şehit Helmet gibi öncü şehit yoldaşlarımızdır. Soykırımcı sömürgeci, işgalci güçler ve yerel işbirlikçileri bilsinler ki; şehit olan hiçbir yoldaşımızla beraber, mücadelesi bitmiyor, sona ermiyor. Tersine şehit olan her bir yoldaşımızla beraber mücadelesini büyütme azmimiz ve kararlılığımız daha da büyüyor. Bu anlamda kahraman şehitlerimizin, uğruna şehit oldukları özgür ülke, özgür halk ve özgür yaşam amaçlarını gerçekleştirmek için her zamankinden daha yüksek bir mücadele kararlılığı içerisinde olduğumuz bilinmelidir.

BİR LOKMA BİR HIRKA FELSEFESİYLE YAŞADI

Şehit Helmet yoldaşımız, Başûr halkımızın kucağında ve enfal ağıtlarını dinleyerek büyümüştü. Raperînlerdeki kararlı zılgıtların öğreticiliği ile şekillenip ve devrimcileşmişti. Yaşamının tümünü ülkesinin her tarafında yaşanan soykırım ve katliamların intikamını almaya adadı. Elindeki direniş silahı, yüreğindeki halk sevgisi ve zihnindeki özgürlük amacına olan bağlılık ve irade dışında asla gözünü farklı bir şeye dikmedi. Özgürlük ilkeleri ve ölçüleri temelinde yaşadı. İdeolojik, politik ve ahlaklı bir insan olarak iyilik, güzellik ve doğruluk erdemlerini kendi kişiliğinde örnek düzeyde geliştirdi. Tüm dünyada hakimiyetini kurmuş sayılan kapitalist bir tüketim ortamında “Bir lokma bir hırka” felsefesiyle yaşamayı tercih eden, yüreği sevgi ve maneviyatla dolu bir yoldaş oldu. Bilincini ve aydın kişiliğini, Halkının çektiği tarihsel acılardan damıtarak geliştirdi. Cinsiyetçilik, milliyetçilik ve dincilik ideolojilerini düşüncesiyle, söylemiyle ve eylemiyle yenmiş bir kişilik oldu. Bu anlamıyla Ş. Helmet yoldaş, Önder Apo'nun önde gelen başarılı bir militanı oldu. Önder Apo ile yoldaş olmayı başarmış bir arkadaş oldu.

Şehit Helmet yoldaş, Önder Apo'nun demokratik ulus ve demokratik konfederalizm sisteminin doğru anlaşılması ve doğru pratikleşmesi mücadelesinde de öncü düzeyde bir rol oynadı. Demokratik ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmanın özellikle de Güney Kurdistan'da yeni bir toplumsal zihniyete ve sisteme dönüşmesi için büyük emekler harcadı. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere Başûr halkımızı bu temelde hem eğitip aydınlatmayı ve hem de örgütleyip eyleme geçirmeyi hep görev bildi. Başûr halkını, ilkel milliyetçi çizginin gericiliklerinden ve kapitalist modernist çizginin baştan çıkarıcı tuzaklarından kurtarmanın, süreklileşen çaba ve mücadelesini verdi. Kendisini bu konuda hep sorumlu gördü.

BAŞÛR’DA ÖZGÜR KÜRTLÜK, HELMET GİBİ KENDİNİ ADAMAKTAN GEÇİYOR

Şehit Helmet yoldaş, Güney Kurdistan'da Önder Apo çizgisinde devrimcileşmenin ve öncüleşmenin adı oldu. Özgür Kürtlüğün, onurlu Kürtlüğün sembolü haline geldi. Güney Kurdistan'daki halkımız içerisinde devrimci demokratik çizginin, özgür ülke, özgür toplum ve özgür yaşam çizgisinin temsiliyetini en iyi şekilde yaptı. Soykırıma, işgale ve her türden zulme karşı teslim olmamanın, boyun eğmemenin, dik durmanın ve direnmenin Başûr'daki sembolü oldu. Başûr’daki gerçek devrimciliğin kıblegahı haline geldi. Onurlu, direngen çizgisi haline geldi. Şehit Helmet yoldaşın büyük bir emek ve kararlılıkla ortaya çıkardığı bu onurlu duruş, bu özgürlükçü çizgi, Başûr halkımız için örnek bir duruştur. Üzerinde yürünecek temel devrimci yoldur. Bu anlamda şehit Helmet yoldaşımızın onurlu duruşu ve mücadelesi devam ediyor. Şehit Helmet yoldaşımız, nasıl ki devrimci yaşamı boyunca Başûr'da öncü ve önder bir rol oynadıysa, şehadetiyle de bu rolünü oynamaya devam ediyor. Bir Helmetleşme çizgisi olarak, bir Helmetleşme duruşu olarak kendisini büyüterek ve güçlendirerek yaşatıyor.

Güney Kurdistan'da özgür Kürtlük duruşu, onurlu Kürtlük duruşu, Şehit Helmet yoldaş gibi Önder Apo çizgisine kendini adamaktan ve kararlıca bir mücadele yürütmekten geçiyor. Şehit Helmet yoldaşın Kürt ve Kurdistan kazanımlarına, yine tarihsel toplumsal,  yerel ve evrensel değerlere olan devrimci bağlılığını esas almaktan geçiyor. Şehit Helmet'in izinden yürümek, Başûr'daki Kürt kazanımlarına sahip çıkmaktır. Kurdistan'ın tüm parçalarında elli yıllık mücadelemizin ortaya çıkarmış olduğu tüm kazanımlara sahip çıkmaktır. Soykırımcıya sömürgeciye ve işgalciye geçit vermemektir. Kürt düşmanı olan AKP-MHP işgalci çete ordusuna boyun eğmemektir. Kurdistan toprakları üzerinde Kürt gençlerinin katillerine yer vermemektir. Bu işgalci çete ordusu, bu katil ordusu karşısında mücadeleci, direnişçi bir tutum almaktır.

BAŞÛR HALKIMIZ HELMET YOLDAŞIMIZIN ONURLU MÜCADELESİNİ BÜYÜTMELİDİR

Bu temelde özellikle de Güney Kurdistan'daki halkımız, gençler ve kadınlar öncülüğünde Şehit Helmet yoldaşımızın onurlu mücadelesini büyütüp derinleştirmelidir. Şehit Helmet yoldaşımızı duyan, gören, dinleyen yurtsever insanlarımız başta olmak üzere, Başûr’daki halkımız, Helmet yoldaşımızın değerli anısını daha fazla büyütmek için duruşunu daha mücadeleci kılmalıdır. Başûr halkımız, Şehit Helmet gibi yüzlerce öncü, devrimci genç insanı yetiştirmelidir. Çünkü şu anda Başûr Kurdistan toprakları, günlük olarak soykırımcı sömürgeci TC'nin işgal saldırıları altındadır. Sömürgeci işgalci güçlerin Başûr topraklarından sökülüp atılması için, yine doğru bir Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin geliştirilmesi için, Başûr’un en çok da Helmetleşme duruşuna ihtiyacı vardır. Başûr Kurdistan'da gençlerin kendilerini Şehit Helmet çizgisinde eğitip örgütleyip eylemsel kılmasına ihtiyaç vardır.

Helmet yoldaş; ulusal değerlere ve özgür yaşama olan sonsuz bağlılığıyla, Kürt halkının demokratik ulusal birliğini sağlamak için gösterdiği duyarlılığıyla, bilinçli ve aydın kişiliğiyle, mütevazi yaşam duruşuyla her zaman ve her yerde örnek alınacak bir yoldaşımız oldu. Başûr gençliği, Heval Helmet'in bu temeldeki duruşunu, katılımını, bağlılığını, yaşam ve mücadele felsefesini kendisine esas almalıdır. Bu meziyetleri, birer kişilik özelliği haline getirerek, bir yaşam tarzına dönüştürerek yeni bir Helmetleşme sürecini geliştirmelidir.

BAŞÛR GENÇLİĞİNE SESLENİYORUZ: KURDISTAN’I SAVUNMA MÜCADELESİNE KATILIN

Bu temelde Şehit Helmet'in mücadele yoldaşları olarak Başûr gençliğine sesleniyoruz: Kürt düşmanlarını iyi tanıyın. Kürt halkına karşı hem tarihte hem de günümüzde düşmanlık eden soykırımcı, sömürgeci düşman güçleri birbirinize mutlaka anlatın, birbirinize gösterin, bulunduğunuz her ortamda onları teşhir edin ve düşmanca yüzlerini ortaya serin. Kürt düşmanlarının hem tarihteki hem de günümüzdeki intikamını almayı kendinize amaç edinin. Bu temelde kendinizi eğitin ve örgütleyin. Kendinizi, işgal altındaki topraklarınızı, doğanızı ve insanlarınızı her açıdan savunmayı öğrenin. Hainleri aranızda barındırmayın. Düşmanla işbirliği yapan hain ve ajan kişiliklerin aranızda ve yakınlarınızda yaşamalarına asla izin vermeyin. Yaşam, eğitim ve örgütlenme ortamlarınızı bunlardan mutlaka arındırın. Şehit Helmet yoldaşın anısını büyütün. Onun gibi devrimci öncü meziyetlerinizi geliştirin. Kürt düşmanlarına ve hainlere karşı, onun mücadeleci duruşunu esas alın. Onun eşitlikçi, özgürlükçü devrim yürüyüşüne katılın. Şehit Helmet'in Demokratik Özgür Kurdistan hayalini Kurdistan'ın her tarafında gerçekleştirmek için özgür dağlara gelin. Başta Başûr Kurdistan olmak üzere tüm Kurdistan'ı savunma mücadelesine ve görevine katılın.

NE OLURSA OLSUN 21. YÜZYILI MUTLAKA ÖZGÜR KÜRT’ÜN YÜZYILI YAPACAĞIZ

Halkımıza da şunları söylüyoruz: Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi olarak kader belirleyici bir dönemden geçiyoruz. Varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama temelindeki devrimci savaşımımız tüm yakıcılığıyla devam ediyor. Kürt düşmanı işgalci TC devletinin her alanda ve her boyutta geliştirdiği vahşet saldırılarının yoğunluğu ve bunun karşısında Kurdistan Gerillasının verdiği direnişin bilançosu ortadadır. AKP-MHP faşist iktidarının yönetmekte olduğu soykırımcı sömürgeci TC devleti başta olmak üzere bazı bölgesel güçlerin ve yaslandıkları büyük hegemon güçlerin hala Kürt varlığını kabul etmeye yanaşmadığı ve ortaya çıkmış olan özgür Kürt iradesini tasfiye etmekten vazgeçmedikleri de açıktır. Zap’ta, Metîna’da ve Avaşîn’de  işgalci TC ordusunun kullandığı insanlık dışı vahşet yöntemlerine karşı, yine kullandığı kimyasal ve zehirli gazlara karşı bu güçlerin izleyici kalması ve sessizliklerini bozmaması, bunun en büyük göstergesidir. Yine Başûr’daki halkımızın elde etmiş olduğu siyasal kazanımlarına karşı bile, bu güçlerin büyük bir pişmanlık içerisine girmiş olması bunun başka bir göstergesidir. Ancak aynı güçlerin, AKP-MHP faşist iktidarının eline verdikleri her türlü savaş ve silah imkanına rağmen, Halkımızın ve Kurdistan Gerillasının ortaya çıkardığı direniş iradesi karşısında, bir türlü başarılı olamadığını ve büyük bir dağılma süreci içerisine girdiğini de artık herkes görüyor. Bu açıdan herkesin eskiye oranla mücadeleye daha güçlü katılması gerekiyor. Kürt halkı ve öncü hareketi olarak yeni bir yüzyılı daha kaybetmeyi göze almayacağız. Ne olursa olsun 21. yüzyılı, mutlaka özgür Kürt’ün yüzyılı yapacağız. Temel mücadele amacımız ve kararlılığımız budur. Bu temelde Şehit Helmet şahsında kahraman şehitlerimizin anısını yaşatmak ve uğrunda şehit oldukları bu kutsal özgürlük amaçlarını gerçekleştirmek için başta Başûrê Kurdistan halkı olmak üzere, tüm yurtsever halkımızı toplumsal birliğini ve beraberliğini güçlendirmeye, siyasal demokratik kazanımlarını korumaya, toplumsal örgütlülüğünü güçlendirmeye, sömürgeci TC işgaline karşı mücadelesini büyütmeye ve ulusal birlik ruhuyla Türk işgalcilerini Kurdistan’dan söküp atmaya çağırıyoruz."