Kayyumlara sandıkta cevap vereceğiz

Amedliler, kayyumların halka hizmet etmediğini ifade ederek, yaklaşan yerel seçimlerde kayyumlara sandıkta cevap vereceklerini söyledi.

Yerel seçimlerde HDP karşısında istediği sonucu alamayan AKP, seçim sonrası bir kez daha kayyum politikalarını devreye koydu ve HDP’nin kazandığı 65 belediyelerin 48’i şu an kayyumlar tarafından yönetiliyor. Amedliler, Kurdistan belediyelerinde kayyumların uyguladığı politikaları ANF'ye değerlendirdi.


SİYASİ DARBENİN ÜRÜNÜDÜR

Fırat Kaymak: Ortada büyük bir haksızlık var. İnsanların oy verip seçmiş olduğu kişileri siyasi bir darbeyle oradan alınması halka, demokrasiye, insan haklarına saygısızlıktır. Kayyumları böyle görmek gerekiyor. Kayyumlar bütünüyle bir hak gaspıdır. Kayyumlar halk için herhangi bir hizmet yapmıyor, hiçbir çalışma yok. Bizler kayyumlardan memnun değiliz.

Cihan Turgut: Kayyumların bizlere herhangi bir faydası yok. Bugün Amed halkının yüzde 90'ı yoksul, yoksul halka yönelik hiçbir yararı yok. Bizler seçtiğimiz insanların başta olmasını istiyoruz. Bu şekilde hiçbir yere varamayacaklarını çok iyi bilsinler. Onlar ne yaparsa yapsınlar bu halk kendine lider olarak gördüğü kişileri seçmeye devem edecek.

HALK DEĞİŞTİRECEK GÜCE SAHİPTİR

Salih Kızıl: Kayyumlar bu halk için zorbalıktır, dayatmadır. Bizler seçtiğimiz insanların o koltukta oturmasını istiyoruz. Sandıklarda bunun cevabını vereceğiz.

Abdurrahman Ertuğrul: Kayyumların yolsuzlukları gözümüzün önünde. Kayyum sistemi başlı başına demokrasiye darbedir. Bugün Tayyip Erdoğan’ın istemediği hiç kimse bir yetkiye sahip olamıyor. Benim seçtiğim belediye başkanını alıyorsun yerine bu halkı tanımayan, halka yararı olmayan birini atıyorsun. Herkes bunlardan bıkmış durumda. Halk bunları değiştirecektir. Halk bu güce sahiptir.