Kayyum soyguna doymuyor

Van Büyükşehir Belediyesi’ne atandığından beri halktan çalan kayyum, merkezdeki birçok cadde ve sokağı otoparka çevirerek yurttaşları soymaya başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum, yurttaşları soymaya devam ediyor. Belediye’nin tüm kaynaklarını AKP ve yandaşlarına peşkeş çeken kayyum, Van merkezde bulunan birçok cadde ve sokağı otoparka çevirerek vatandaşları soymaya başladı.

Van merkezde bulunan Cumhuriyet, Maraş, İkinisan, İskele caddeleri başta olmak üzere tüm cadde ve sokakları otoparka çevirildi. Bu caddelere araçlarını bırakan her yurttaştan belli miktarda para alınıyor. Bu uygulamalar nedeniyle Van’ın tüm cadde ve sokakları paralı hale geldi. ANF’ye konuşan yurttaşlar, kayyumun kendilerini soymaya başladığını söyledi. Belediyenin tüm kaynaklarının AKP ve yandaşlarına peşkeş çektiği için kayyumun parasız kaldığını ve gözünü yurttaşların parasına diktiğini ifade eden yurttaşlar, şunları dile getirdi: “Halkımızın belediyesi, devletin atadığı kişiler tarafından yağmalanıyor. Halka harcanması gereken belediyenin tüm kaynakları yandaşları arasında paylaştırılıyor. Kayyum belediyenin tüm kaynakların bitirdiği için şimdi gözünü bizim cebimize dikti. Yapılan uygulama soygundan başka bir şey değil.”

TRAFİK SORUNU AĞIRLAŞACAK

Van Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Cahit Bozbay, kentin sıkıntılı olan trafiğinin, cadde ve sokakları ücretli park yaparak çözülemeyeceğini, aksine içinden çıkılamaz hale getireceğini söyledi. BDP’li Van Belediyesi döneminde kent trafiğini rahatlatmak için yapılan tüm çalışmaların Emniyet tarafından hep engellendiğini ifade eden Bozbay, şunları söyledi: “Biz kent trafiği için defalarca görüşme yaptık ama bize hep, ‘kent trafiği sizin alanınız değil’ dediler. Emniyet bu konuda hep bizi engellediği gibi kent trafiği için bir şey yapmadılar. Valilik o dönem kent trafiğini bizden alıp Emniyet'e verdi. Bize karşı yapılan bu uygulamalar, belediyeye kayyum atanınca tam tersi yapıldı. Kent trafiğiyle ilgili çalışmaları kayyumlu belediyeye verdi. Biz Van trafiğini rahatlatmak için çok büyük projeler hazırladık ama önümüze hep engeller getirildi. Bize bu konuda çalışma fırsatı vermediler. Kayyum, caddeleri otopark yaparak trafik sorununu çözemez. Bu sorun ancak otoparklar yapılarak çözülür.”

Bu uygulamaların yasal olmadığını dile getiren Bozbay, “Bu yollarla halktan toplanan paraları meşrulaştırmaya çalışmaktadır” dedi.