Kayıp yakınları, Arman, Tanış ve Deniz için buluştu

Kayıp yakınları, Türk devlet güçlerince katledilen Harbi Arman, Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz için buluştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemlerinin 728’inci haftasında Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde açıklama yaptı. Aileler, bu hafta 20 Ocak 1992 tarihinde Amed’de katledilen Harbi Arman’ın faillerini, Êlih'te ise 25 Ocak 2001 tarihinde Silopya’da gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz’in akıbetini sordu.  


AMED
İHD Amed Şube Başkanı Abdullah Zeytun, Ali İsmail Korkmaz'ı, Kemal Kurkut'u katleden devlet güçlerinin yargılandığı davaları izlediklerini ve bu davalar neticesinde verilen beraat ve aklama kararlarının katilleri koruyan kararlar olduğunu bir kez daha gözlemlediklerini söyledi.
Zeytun, “Vartinis ve JİTEM Ankara davasında failler tespitli olmasına rağmen üst düzey kamu görevlileri ve kolluk kuvvetleri henüz cezalandırmaya tabi tutulmadı" dedi.
Bir devlet politikasına dönüştürülen faili aklama, sorumluluğu görünmez kılma uygulamalarına karşı mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını söyleyen Zeytun, Hrant Dink'i de andı.
Gözaltında katledilen Arman’ın hikayesi İHD Amed Yönetim Kurulu üyesi Derya Yıldırım tarafından okunduktan sonra oturma eylemi gerçekleştirildi.

 
ÊLİH
İHD Êlih Şubesi ve kayıp yakınları da 564’üncü buluşmayı gerçekleştirdi. Gülistan Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde buluşan kayıp yakınları adına konuşan İHD Êlih Şube Yöneticisi Zana Yücel Bozkurt, kayıpların akıbetini sonuç alıncaya kadar sormaya devam edeceklerini söyledi. Eylemde, 25 Ocak 2001 tarihinde Şirnex’in Silopya ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış ve ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz’in hikâyesi okundu.