Kayıp yakınları Amed ve Êlih'te buluştu

Kayıp yakınları, Türk devlet güçlerince kaçırılan Cüneyt Aydınlar ile Zeynel Kürsep’in akıbetini sormak için bir araya geldi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınlarının “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” eylemi 786’ncı haftasında sürdü. Rezan (Bağlar) ilçesi Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan eylemde kayıpların fotoğraflarının yer aldığı pankart açıldı ve kayıpların fotoğrafları taşındı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Doğan Hatun ve Amed Milletvekili Adalet Kaya'nın da katıldığı eylemde, 20 Şubat 1994 tarihinde İstanbul'da gözaltında kaybedilen Cüneyt Aydınlar'ın akıbeti soruldu.

ÊLIH

Êlih’te ise kayıp yakınları ve İHD Şubesi üyeleri, eylemlerinin 622'nci haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde buluştu. "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" yazılı pankart ile kayıpların fotoğrafının açıldığı eyleme, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk,  DEM Parti Êlih Milletvekilli Zeynep Oduncu, DEM Parti Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, TJA, Barış Anneleri Meclisi, Emek ve Demokrasi Platformu, DEM Parti, DBP, ÖHD, Èlih Barosu yöneticileri ile kayıp yakınları katıldı.

Eylemde, 24 Mart 1994 yılında Êlih'te kaçırıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Zeynel Kürsep’in akıbeti soruldu.

İHD Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi, sonuç alınıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.  Açıklama oturma eylemiyle sona erdi.