GÖRÜNTÜLÜ

Kalkan: Gericiliğin yüreğine korku salan bir müjde oldu!

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan “Merkez Karargah Komutanlığımız müjde veriyoruz dedi. Müjdesi Newroz’un anlamına uygun oldu. Gericiliğin yüreğine korku salarken, onları kahrederken; özgürlük arayışında olan herkese büyük umut verdi, heyecan verdi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan Medya Haber TV’ye konuştu. Duran Kalkan şunları belirtti:

"Gerilla her zaman büyük bir cesaretle, fedakarlık ve yaratıcılıkla savaştı, hep ağır darbeler vurdu. Ekim, Kasım’dan bu yana her ay neredeyse AKP-MHP faşizmini kahreden, ciddi darbeleyen büyük devrimci operasyonlar gerçekleştirdi. Bunu daha ileri düzeye götürdüğü oluyor tabii. Merkez Karargah Komutanlığımız müjde veriyoruz dedi. Müjdesi gerçekten de Newroz’un anlamına uygun oldu. Newrozu daha çoşkulu, heyecanlı kılar, Newroz iradesiyle daha bir bütünleşir hale getirdi herkesi. Gericiliğin yüreğine korku salarken, onları kahrederken; özgürlük arayışında olan herkese büyük umut verdi, heyecan verdi.

TEKNİĞİ HERKES KULLANABİLİR, DAHA ÖTESİNİ DE BULABİLİR

Geçmişte AKP-MHP faşizmine biz şunu ifade ettik: Kendinizi pazarlıyor, oradan buradan destek alıyorsunuz, bununla saldrıyorsunuz, bunu kendi gücünüz sanıyorsunuz. Bazı imkanlar, teknik araçlar bulmuşsunuz, bir sopa gibi gerillaya karşı kullanıyorsunuz. Koca koca füzeleri bir kişiye mermi sıkar gibi sıkıyorsunuz. ‘Vurduk’ diye bununla övünüyorsunuz. Bunlar sadece sizin olmaz. Yani bunları sadece siz kullanamayabilirsiniz. Yarın bunu başkaları da kullanırsa-ki herkes alabiliyor, kullanabiliyor- siz ne yapacaksınız? Şimdi mevcut HPG açıklamasıyla AKP-MHP faşizmi belirttiğimiz bu noktaya geldi. Demek ki bir araç bulmuşsun, sadece benimdir diyerek buna sevinmemek lazım. Herkes onu kullanabilir, daha ötesini de bulabilir. Bu bakımdan söyleyecek çok söz yok aslında. Söylenecekleri HPG kendisi söylüyor, bize sadece bunu kutlamak düşüyor. Bütün HPG ve YJA Star’ın komuta ve savaşçı gücünü, bunları geliştiren herkesi selamlıyorum, kutluyorum. Parti yönetimimiz adına da. Üstün başarılarının devamını da diliyorum.

HALKIMIZ GERİLLA İLE DAHA ÇOK BÜTÜNLEŞSİN

Gerilla bize hep umut oldu, öncülük yaptı. Bütün halka sürekli umut verdi. Bu Newroz için de umutları en güçlü hale getiren, yeşerten oldu yine. Newroz ateşini yer üstünde değil göklerde yakarak 2024 yılı Newrozuna en büyük katkıyı sundu. Özgürlük mücadelesinin ne kadar güçlenip gelişebileceğini, gerilla öncülüğünün bu mücadelenin zaferinde ne kadar önemli ve belirleyici olduğunu açıkça ortaya koydu. Zaten gerçek böyleydi, bunu bir kez daha gösterdi, mevcut durumuyla bu bir kez daha ilan edildi. Demek ki gerilla öncülüğü zayıf bir öncülük değilmiş. Kürt halkı, gençleri ve kadınları gerillaya bu kadar sahip çıkarak hata yapmamışlar, yanılmamışlar. Özgürlük bilincini, örgütlülüğünü gerilladan edinme, özgürlük mücadelesini gerilla ile zafere taşıma yaklaşımı yanlış değilmiş. Bir övgü de değilmiş, bir gerçekmiş mevcut gerillanın pozisyonu. Zap, Avaşîn, Metîna’da direniş, bir bütün Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın, faşist, sömürgeci, soykırımcı saldırılar karşısındaki kahramanca duruşu bu gerçeği bir kez daha net olarak gösterdi. Bu, bundan sonra da sürecek. Halkımız gerillaya daha çok güvensin, daha çok destek versin, güç versin. Gerilla ile daha çok bütünleşsin. Gerilla tarzını öğrendikçe, gerilla bilincini edindikçe, gerillalaşan insan, gerillalaşan halk gerçeğini ortaya çıkardıkça kazanacağız. Bütün özgürlük arayışımızı, mücadelemizi, taleplerimizi bununla gerçekleştireceğiz. Bunu bilelim, buna inanalım. Bu temelde de gerillaya sahip çıkalım. Kendimizi gerillalaştıralım. Bu eylemler, bu mücadele, bu kahramanlıklar bunu gösteriyor. Özellikle Kürt gençliği için gerillalaşmaktan başka özgür duruşun ve özgürlük mücadelesinde kazanımın olmadığını ortaya koyuyor ve çağrı yapıyor. Çekim gücü oluyor. Gençliğe bilinç veriyor, yön veriyor. Gerillalaşalım, mücadele edelim ve kazanalım diye."