Iraklı siyasi isimler Abdullah Öcalan’a Özgürlük hamlesine dahil oldu

Irak’ta yaşayan siyasi ve sivil aktivistler, ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ hamlesine dahil olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması çağrısında bulundu.

Siyasetçi ve Irak Demokratik Birlik Partisi Başkanı Şêx Rahim Seedî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasına yönelik girişimleri konusunda Rojnews Haber Ajansına konuştu.

Şêx Rahim Seedî, Kürt sorununun çözümsüz bırakılması konusunda üzüntü duyduğunu ifade ederek ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ kampanyasına destek verdiklerini açıkladı.

Şêx Rahim Seedî, ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uyguladığı ağır tecrit ve işkencenin sonuçlarının ağır olacağı konusunda Türk devletini uyardı.

Şêx Rahim Seedî, son olarak şunları söyledi: “Abdullah Öcalan’ın felsefe ve paradigması, başta Kürt sorunu olmak üzere bölgedeki tüm sorunlara çözüm sağlayacaktır. Bu nedenle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için çağrı yapıyoruz.”