HSM Karargah Komutanlığı, Devrimci Operasyon güçlerini kutladı

HSM Karargah Komutanlığı, 4 yerde devrimci operasyonlar gerçekleştiren gerillayı kutladı. Rojava’ya saldıran Türk devleti için de; “Mert ve güçlü bir ordu ve devlet, karşısındaki askeri güçle savaşır. Savunmasız ve sivil halka yönelmez" dedi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı’nın “Devrimci Operasyonları Geliştiren Tüm Komutan ve Savaşçılara!” başlıklı kutlama mesajı şöyle:

Değerli Yoldaşlar!

22 ve 23 Aralık günlerinde Xakurkê, Metîna, Zap ve Şehîd Delîl Zagros Batı Zap Eyaletleri’nde 24 saat içerisinde dört ayrı yerde başarılı eylem ve devrimci operasyonlar gerçekleştirilmiştir.

Xakurkê Eyaleti’nde 22 Aralık’ta Şehîd Ahmed Rûbar Devrimci Operasyonu kapsamında; saldırı taktiği ile düşman mevzilerinin içine kadar girip 27 işgalcinin cezalandırılması, 17 işgalcinin cenazesinin üzerine gidilmesi, birçok silah ve askeri malzemenin kaldırılıp geri kalanlarının da imha edilmesi başarılı bir düzeyi ortaya koymuştur.

Metîna Eyaleti’nde 22 Aralık’ta Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalciler koordineli gerilla eylemiyle hedeflenmiş ve 9 işgalci cezalandırılmıştır. Bu eylem, eyalet güçlerinin bu temelde yoğunlaşması halinde daha başarılı sonuçlar elde edebileceğini göstermiştir.

Şehîd Delîl Zagros Batı Zap Eyaleti’nde 23 Aralık’ta Girê Amediyê’deki düşman gücünün 7 koldan koordineli, kapsamlı devrimci operasyonla hedeflenmesi, saldırı taktiği ile operasyonun gerillanın inisiyatifinde başlaması, 34 işgalcinin cezalandırılması, birçok silahın yanı sıra 26 çadır ve mevzinin de imha edilmiş olması düşmanın işgal planına ağır bir darbe vurmuştur.

Zap Eyaleti’nin Kurojahro Direniş Alanı’nda 23 Aralık’ta gerçekleştirilen Şehîd Melsa Mûş Devrimci Operasyonu’nda düşmanın sızma taktiği ile etkili şekilde vurulması, 18 işgalcinin cezalandırılması, 3 işgalcinin cenazesinin üzerine gidilerek silah ve askeri malzemelerine el konulması önemli bir başarı düzeyini açığa çıkartmıştır. Bu eylemin çok hızlı bir şekilde, tamamen gerillanın inisiyatifinde ve hiç kayıp verilmeden gerçekleştirilmiş olması, dönemin tarzını yakalayan çok başarılı bir devrimci operasyon olduğunu göstermiştir.

KATKI SUNAN TÜM YOLDAŞLARI KUTLUYORUZ

Bu devrimci operasyonları gerçekleştiren Zap Eyalet Komutanlığımızı, Xakurkê Eyalet Komutanlığımızı, Şehîd Delîl Zagros Batı Zap Eyalet Komutanlığımızı ve Metîna Eyalet Komutanlığımızı, eylemlere katılan tüm savaşçı ve komutanları, bu eylemlere her düzeyde katkı sunan tüm yoldaşları başarılarından dolayı kutluyoruz.

TÜRK DEVLETİ YENİLGİYE MAHKUMDUR

Gerillanın her mevsimde, her koşulda ve her yerde Apocu fedai ruhla dönemin devrimci görevlerine sahip çıkması, Apocu yılmaz irade ve kararlılıkla bunu gerçekleştirmiş olması önemli bir savaş performansını açığa çıkarmıştır. İşgalci Türk ordusuna ve faşist AKP-MHP özel savaş rejimine ağır bir darbe vurmuş ve derinden sarsmıştır. Türk devleti sadece Xakurkê ve Şehîd Delîl Zagros Batı Zap Eyaleti’ndeki ağır kayıplarından bir kısmını açıklamak zorunda kalmış, ancak Metîna ve özellikle de Zap’ın Kurojahro Direniş Alanı’nda çok başarılı olan Şehîd Melsa Mûş Devrimci Operasyonu’ndaki kayıplarını tamamen gizlemeye çalışmıştır. Tıpkı Tabura Nemiran’ın büyük fedailerinin 1 Ekim 2023’teki tarihi Ankara eylemi gibi, bu devrimci operasyonlar da Türk özel savaş rejiminin yürüttüğü psikolojik savaşın tüm yalanlarını bir kez daha açığa vurmuştur. Bilinmelidir ki; uyguladığımız devrimci strateji temelinde Türk devleti yenilgiye mahkumdur.

Gerilladan üst üste ağır darbeler alan Türk devleti, güçlerimizin birçok kayıp verdiği yalanını öne sürerek ve sürekli tekrarlayarak Türkiye ve dünya kamuoyunu aldatmaya, yaşadığı sarsıntının etkisini atlatmaya ve faşizan güruhları bu şekilde motive etmeye çalışmaktadır. Ancak yurtsever halkımıza ve tüm kamuoyuna da açıklandığı gibi Memyan, Helmet, Welat ve Hüseyin yoldaşlarımız dışında bu süreçte hiçbir kaybımız yaşanmamıştır. Apocu fedai ruh ve büyük bir cesaretle düşmanın üzerine yürüyerek şehadete ulaşan her dört yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyor, başarılarına başarılar ekleyerek amaçlarını gerçekleştirme sözü veriyoruz.

YAŞAM ALANLARINA SALDIRISI KORKAKÇA VE ALÇAKÇADIR

Ne var ki; aldığı ağır darbelerle serseme dönen AKP-MHP soykırımcı faşist rejiminin gelişen devrimci operasyondan sonra yürütülen savaşla hiçbir organik bağı ve ilişkisi bulunmayan sivil yaşam alanlarına yönelmesi korkakça ve alçakça bir saldırı olduğu gibi yenilgili ruh halinin de dışa vurumudur. Açık ki, mert ve güçlü bir ordu ve devlet karşısındaki askeri güçle savaşır. Savunmasız ve sivil halka yönelmez. Hele hele sivil halkın yaşam kaynaklarını hedeflemez. Bu, ancak halk düşmanı katliamcı ve namert güçlerin işi olabilir. Faşist AKP-MHP rejiminin Bakurê Kurdistan’da alakasız tutuklamalara girişmesi, Rojava’da ise hastaneleri, matbaaları, fabrikaları, elektrik ve enerji kaynaklarını hedeflemesi aynı zamanda uluslararası savaş yasalarını çiğneme ve halkımıza karşı hoyrat bir biçimde devlet terörünü uygulamadır. Ancak Kurdistan halkının haklı davası karşısında bu katliamcı faşist rejim ne yaparsa yapsın yenilgiden kurtulamayacaktır. Geleceği; bu çağ dışı zihniyet değil, halkların kardeşliğinden, özgür birliğinden, demokrasiden ve özgürlükten yana olan devrimci irade kazanacaktır.

Bir kez daha sürece damgasını vuran ve bu önemli başarıları yaratan savaşçı ve komutanları kutluyor, tüm yoldaşları en içten devrimci duygularla selamlıyor, daha büyük başarıların sahibi olacaklarına inanıyor ve üstün başarılar diliyoruz.”