HSM’den 12 gerilla açıklaması: Onları yaşatmak temel görevdir

Halk Savunma Merkez (HSM) Karargah Komutanlığı, 16 Kasım 2017’de hayatını kaybeden 12 gerillayı anarak, anılarına sahip çıkmak ve onları yaşatmanın temel bir görev olduğunu belirtti.

HSM Karargah Komutanlığı, Amed’de 16 Kasım 2017’de işgalci Türk ordusunun bir operasyonu sırasında hayatını kaybeden 12 gerillayı andı. Hayatın kaybedenler arasında PKK Yeniden İnşa Komitesi ve HPG Komuta Konseyi Üyesi Doğan Zınar’ın da olduğunu hatırlatan HSM, “Keskin bir irade, sarsılmaz bir kararlılık ve yüksek bir inançla mücadele ediyor ve zafer yolunda yürüyoruz” vurgusunda bulundu.

HSM’nin açıklaması şöyle:

“16 Kasım 2017 günü sömürgeci düşmanın alçak bir saldırısında yaşanan büyük bir çatışmada Doğan Zinar (Abdulselam Arslan) yoldaşımız komutasındaki 12 arkadaşımızı şehit verdik. PKK Yeniden İnşa Komitesi ve HPG Komuta Konseyi Üyesi olan Doğan yoldaş şahsında bu olayda şahadete ulaşan tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, şehitlerimizin anılarını, özgürlük mücadelesini zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.

Önder Apo öncülüğündeki Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, 41’inci yılında da ilk günün heyecanı, ruhu, kararlılığı ve büyük direniş mücadelesini sürdürmektedir. Uluslararası Komplo’nun Önderliğimiz başta olmak üzere tüm halklarımız üzerinde faşist baskısını arttırdığı bir süreçte, Önderliğimiz etrafında kenetlenen büyük açlık grevi direnişi ve Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın sömürgeci düşmana karşı yürüttüğü tarihi savaş temelinde bir baharı karşılıyoruz. Kürdistan halkları, tarihinde hiç olmadığı kadar özgürlüğe yakın olduğu bugünlerin coşkusunu yaşarken, diğer yandan ise, soluk soluğa mücadele ile geçen, tarihi bir direniş sürecinden geçiyor. Düşmanın kimliksizleştirme, iradesizleştirme, teslim alma ve bu temelde imha etme dayatmalarına karşı, Kürdistan halkı ve öncü kadroları büyük bir direniş yürütüyor.

Şüphesiz büyük bedeller sonucunda yaratılan devrim kazanımlarımız, büyük kahramanlıklarla şahadete ulaşmış ölümsüzleşen yoldaşlarımızın eseridir. Bu davaya en büyük bedel olan evlatlarını ortaya koyarak mücadele eden yurtsever Kürdistan halkı, her daim bu ölümsüz kahramanlarının arkasında durmuş ve gösterdiği büyük emek, çaba ve fedakarlıklarla özgürlüğe daha fazla yaklaşmıştır. Binlerce cesur evladını özgürlük davasına adamış olan Botan’da, yurtsever Diderî aşireti de bu mücadelenin gelişmesinde büyük rol sahibi olmuş bir aşirettir. Diderî aşiretinin onlarca yiğit oğlu ve kızı, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin en ön saflarında kahramanca savaşarak şahadete ulaştığı gibi, onlarca yoldaşımız da halen direniş saflarında onurluca mücadele yürütmektedir.

1975 yılında Diderî aşiretinin bir mensubu olarak dünyaya gelen Doğan Zinar yoldaşımız, genç yaşta kavradığı Kürdistan gerçekliği ve şehitlere karşı hissettiği borç temelinde 1991 yılında gerilla saflarına katılır. Kısa bir süre Mardin’de faaliyet yürüten Doğan yoldaş ardından Cudi alanına düzenlenir ve burada uzun yıllar boyu düşmana karşı savaşır. Binlerce Kürdistanlı genç gibi, kendisi açısından da bir tutku olan Cudi dağlarının çetin koşullarında mücadele yürüterek yetkinleşen, komutanlaşan ve düşmandan hesap sorma mücadelesine giren Doğan yoldaş, Önderlik Sahası’nda da eğitim görür ve ardından Cudi komutanı olarak tekrardan gerillacılığa başladığı topraklara döner. Amed, Garzan ve Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde Parti’nin ihtiyaçları doğrultusunda üzerine düşen sorumluluğun gereğini gözünü kırpmadan yerine getiren Doğan yoldaş, aynı zamanda Apocu fedai militan duruşun önemli örneklerindendir. Önder Apo’nun felsefesi ışığında kendini yetkinleştirerek militan ölçülerde önemli mesafeler kat eden Doğan yoldaş, aynı zamanda Parti yaşamımızı zehirlemek isteyen tasfiyeci çetelere karşı mücadelede önemli roller üstlenmiş ve tasfiyecilikten hesap sorma mücadelesi içerisinde ön saflarda yerini almıştır. PKK’nin yeniden inşa edilmesinde de önemli sorumluluklar üstlenen Doğan yoldaş, Parti’nin verdiği tüm görevleri aşkla yerine getirmeyi esas almış, görevlerin başarısı için büyük fedakarlıklar sergilemiştir. Bütün bunların yanı sıra, 9 yıl boyunca Güney Kürdistan’da haksız yere zindanlarda esir olarak tutulan Doğan yoldaş, burada da büyük direnişlerin sahibi olmuş, esaret koşullarından kurtulur kurtulmaz yönünü tekrardan Kürdistan dağlarına dönerek tutkunu olduğu Botan ve Amed topraklarında gerillacılık yürütmüştür. Görev yürüttüğü tüm alanlarda yiğitliği, cesareti, inancı ve kararlılığı ile damgasını vuran Doğan yoldaş, büyük bir gerilla komutanı, dava insanı, kendine olan güveniyle beraber dinamizmi ve yaratıcılığıyla her türlü zorlu görevin üstesinden gelmeyi başaran bir yoldaşımızdı.

16 Kasım 2017 günü Doğan yoldaş komutasında büyük bir direniş göstererek şahadete ulaşan Azad, Azê, Bêrîtan, Doktor, Özgür, Rêber, Rüstem, Sara, Viyan, Zarîn ve Cesur yoldaşların her biri, duruşu, fedakarlıkları ve davaya olan inançlarıyla, mücadele tarihimizde önemli bir yer edinmiş halk kahramanıdırlar. Yurtsever Kürdistan gençliğinin en yiğit örnekleri olan ve özgürlük mücadelesi uğruna gözünü bile kırpmadan kendisini feda eden, seçkin bir kuşağın en güzel örnekleri olan bu değerli yoldaşların Guhermê’de yazdıkları kahramanlık destanı halkımız tarafından hep anılacak ve bu direniş kültürü yeni kuşaklara aktarılacaktır. Şahadetleriyle ölümsüzleşen yoldaşlarımızın anılarına sahip çıkmak ve onları yaşatmak, başta Kürdistan Özgürlük Gerillası ve Kürdistan gençliği olmak üzere, tüm yurtseverlerin temel bir görevi durumundadır.

Şehitlerimiz unutulamayacak kadar büyük, gömülemeyecek kadar canlı, yok sayılamayacak kadar güzel, küllendirilemeyecek kadar gerçek, acıyı zılgıtla karşılatacak kadar gerekliliği kavratıcı, öğretici ve geride kalanlara, “keşke onun yerine ben olsaydım” dedirtecek kadar kendini aşmayı öğreten bir sevginin gerçek kaynağıdır. Kürdistan’ın dört bir yanından gelerek direnişin kalesi Amed’de buluşan ve bu topraklarda şahadete ulaşan bu değerli yoldaşlarımızı sonsuzluğa uğurlarken, ardı sıra keskin bir irade, sarsılmaz bir kararlılık ve yüksek bir inançla mücadele ediyor ve zafer yolunda yürüyoruz.

Her anını halkımızın benliğiyle yaşayan, onun acılarını ve sevinçlerini tüm samimiyetiyle hisseden, bu çerçevede mücadeleyi halkına hizmet yarışı olarak ele alan devrimci bir partinin militanları olarak, büyük komutanımız Doğan Zinar yoldaş ve beraberinde şehit düşen kahraman arkadaşlarımız şahsında, onurlu-özgür yaşam mücadelesinde ölümsüzleşen tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, şehitlerimizin değerli aileleri şahsında tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Guhermê şehitlerimizin bizlere devrettiği özgürlük bayrağını zafere taşıyarak, yoldaşlarımızın intikamını alacağımızın sözünü veriyor; tüm yurtsever Kürdistan gençliğini Doğan’ların izinden yürüyerek bu hesap sorma mücadelesinde yer almaya davet ediyoruz.”