HPG Xakurkê Eyalet Komutanlığı’na kutlama mesajı

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Türk ordusuna yönelik eylemlerinden dolayı HPG Xakurkê Eyalet Komutanlığı’na kutlama mesajı gönderdi.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı mesajı şöyle:

''Türk sömürgeci devlet güçleri, Bakur Kürdistanın’da dünyada eşine az rastlanan, faşist uygulamalarıyla geliştirdiği soykırım siyasetiyle yetinmeyip, bunu Başur ve Rojava Kürdistan’ına da taşırmak istediği bilinmektedir. Bu temelde hem Rojava, hem Başur parçalarına çeşitli düzeyde saldırılar geliştirmekte ve işgal girişimlerini sergilemektedir. En son 14 Aralık tarihinde Türk sömürgeci güçlerinin alanınıza yakın bulunan bir yerde sınır hattı olan Hacı Beg suyunu geçerek Başur Kürdistan toprakları içindeki Gire Siro ve Mavan tepelerini işgal etmesi, halkımıza karşı geliştirilen bu soykırımcı siyasetin bir parçasıdır.

Açıkça gerçekleşen bu işgal harekatına, ne Irak Merkezi Hükümetinden, ne de Başur Kürdistan’ın Federe Hükümetinden hiç bir tepkinin gösterilmemesi manidardır. Oysa doğrudan sınıra bir tecavüz gerçekleşmiş ve Başur Kürdistan’ın Irak toprakları sayılan bir alanı işgal edilmiştir. Buna ses çıkarılmaması kirli bir anlaşmanın olma ihtimalini açığa çıkarmaktadır.

Türk sömürgeci güçlerinin, Güney Kürdistan topraklarını işgal edip, çevre köylerin ahalisini rahatsız etmesi, hayvanlarının alanda otlatmasını yasaklaması, bu suretle geniş bir alanı denetim altına alma ve oradaki halkımızı rahatsız etme, meşru haklarını çiğneme ve işgalci tutumuna karşı Komutanlığınızın sessiz kalmayarak buna müdahale etmesi anlamlı bir tutumdur.

Bu çerçevede 25 Aralık günü, sabah saat 04.30’da işgal edilen Mavan ve Gire Siro tepelerine karşı gerçekleştirmiş olduğunuz devrimci operasyon sonuçları tarafınızdan ulaşmıştır. Güçlerinizin hiçbir kayıp vermeden düşmana ağır kayıplar verdirmesi ve özellikle Mavan tepesinde düşmanı kovalayarak püskürtmesi başarılı bir devrimci operasyonun gerçekleşmiş olduğunu gösteriyor. Apocu fedai ruhuyla, işgalci güçlere karşı gerçekleşen bu başarılı eylemden dolayı, sizleri ve sizin şahsınızda bu eylemde emeği geçen tüm değerli savaşçı ve komutanları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bu temelde tüm Xakurkê güçlerinin sergilemiş oldukları bu direniş, cesaret ve fedakarlıktan dolayı selamlıyor, sizlere en içten devrimci duygularla üstün başarılar diliyoruz.''