HPG: İşgal güçleri vuruldu, 15 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şemdinli hattında Güney Kürdistan topraklarına yönelik işgal girişiminde bulunan Türk ordu güçlerine yönelik eylemlerde 15 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Şemdinli ilçesi sınır hattında Güney Kürdistan’ın Diyana şehrine bağlı bölgeleri işgal etmek isteyen Türk ordusuna yönelik eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG-BİM açıklamasında, ‘’14 Aralık günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesinden Güney Kürdistan sınırları içerisine skorsky tipi helikopterler ile indirimler yaparak bir işgal harekatı başlatmıştı. Güney Kürdistan’ın Diyana şehrine bağlı Tepê Siro, Geliyêreş, Kanireş ve Bermizê köyü alanlarını kapsayan işgal operasyonuna yönelik güçlerimiz kapsamlı eylemler düzenlemiştir’’ denildi.

Açıklamanın devamında eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

‘’25 Aralık günü saat 04.30 sularında güçlerimiz Mawa tepesinde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı tepe güçlerimizce 4 koldan yoğun ateş altına alınmıştır. Tepedeki mevzii ve askerlerin RPG-7 roketatar silahları ve ağır silahlar ile etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 mevzii tümden imha edilmiş, tespit edilebilen 7 düşman askeri de öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci askerler tepeyi bırakıp kaçmışlardır.

Aynı gün saat 06.45’te güçlerimiz, Tepê Siro’da bulunan düşman askerlerine yönelik de etkili bir eylem düzenlemiştir. Yoğun bir şekilde ateş altına alınan düşman mevziilerinde tespit edilebilen 8 asker öldürülmüştür.

Her iki eylemde toplam 15 düşman asker öldürülmüştür. Eylemler ardından işgalci TC ordusu saat 09.30 sularında kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde skorsky tipi helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Akşam saatlerine kadar alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci güçler, Gelîyê Reş alanını da savaş uçakları ile bombalamıştır.’’