HPG: Türk ordusu 1 kez taktik nükleer bomba, 53 kez yasaklı patlayıcılarla saldırdı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Medya Savunma Alanları’nda gerilla savaş mevzilerinin 1 kez taktik nükleer bombalarla, 53 kez de yasaklı patlayıcılarla bombalandığını, saldırılara karşı gerillanın karşılık verdiğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 15-17 Aralık tarihleri arasında Kurdistan Özgürlük Gerillası tarafından gerçekleştirilen eylemlerin ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntıları paylaştı.

Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın yaptığı eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

“Xakurkê bölgesi

* 15 Aralık saat 20:00’da Lolan alanını bombalayan saldırı helikopterlerine müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

* 16 Aralık saat 14:00’da Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

* 16 Aralık saat 20:30’da Lolan alanını bombalayan saldırı helikopterlerine müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

* 17 Aralık saat 17:40’ta Lolan alanını bombalayan saldırı helikopterlerine müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. “

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar ise şöyle:

“* 14, 15 ve 16 Aralık’ta Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 41 kez yasaklı patlayıcılar ve kimyasal gazlar ile bombalandı. Ayrıca 1 kez de taktik nükleer bomba ile bombalandı.

* 17 Aralık’ta Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

* 15, 16 ve 17 Aralık’ta Zap bölgesindeki Şehîd Diyar savaş mevzimiz, 11 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar

* 14, 15, 16 ve 17 Aralık’ta Xakurkê bölgesinin Girê Berbizina, Şehîd Şerîf, Girê Şehîd Hawar, Ava Lolanê, Girê Rostê, Xinêra Jor alanı 8 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm alanı 2 kez, Garê bölgesinin Hefttebax, Gundê Şiyê, Girê Zengil alanı 3 kez, Metîna bölgesinin Gundê Dergelê, Golka alanı 3 kez olmak üzere toplam 16 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* 14, 15, 16 Aralık’ta Zap ve Xakurkê bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”