HPG: Türk ordusu Xeregol'da bozguna uğratıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Çukurca istikametinde bulunan Xeregol bölgesinde bozguna uğratıldığını belirtti. HPG, keşif yapan Drone tipi bir hava aracının da düşürüldüğünü belirtti.

HPG tarafından yapılan açıklamada, 10 Türk askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı. Sabah saatlerinde başlayan çatışmalarda ölen asker sayısı 29’a yükseldi.

HPG’nin son açıklaması şöyle:

İşgalci TC ordusu bugün Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol alanında Güney Kürdistan’ı işgal amaçlı bir operasyon başlatmıştı. Saat 11.10’da güçlerimiz, Şelalê mıntıkasından Xeregol tepesine doğru ilerlemeye çalışan operasyonun bir birliğini hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki 2 asker öldürülmüştür.

Aynı saatlerde Şelalê mıntıkasındaki düşman birlikleri de güçlerimizce vurulmuştur. Yakın mesafeden iki koldan ateş altına alınan 2 düşman birliğinde toplam 10 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Ayrıca bazı asker cenazeleri de güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır. Çatışmalar esnasında alan üzerinde keşif uçuşu yapan drone tipi bir insansız hava aracı güçlerimizce vurularak düşürülmüştür.

İşgalci güçler aldıkları ağır darbeden sonra alanı tank, obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Ayrıca savaş uçakları da 11.30 ile 14.30 saatleri arasında Xeregol tepesini bombalamıştır. Hava hareketliliğinin devam ettiği operasyonda, güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasındaki çatışmalar yaşanmaktadır.

HPG'nin öğlen saatlerinde çatışmalara ilişkin yaptığı diğer açıklama: https://anfturkce.net/kurdistan/hpg-Isgalci-gueclere-agir-darbe-vuruldu-97588