HPG: İşgalci güçlere ağır darbe vuruldu

HPG, Çukurca, Barzan, Gever ve Dersim'deki çatışma ve eylemlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Güney Kürdistan’a girmeye çalışan Türk ordusuna ağır darbe vurulduğunu açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Çukurcu ilçesi istikametinde bulunan Xeregol alanından Güney Kürdistan’a yönelik işgal girişiminde bulunduğunu, gerillanın karşılık vermesi üzerine en az 19 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG, Barzan’da 3, Gever’de 2 ve Dersim’de ise 1 askerin öldürüldüğünü belirttil.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) açıklaması şöyle:

19 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

İşgalci TC ordusu 16 Ekim günü saat 00.10’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol alanına yönelik bir operasyon başlatmıştır. Güney Kürdistan’ı işgal amaçlı gerçekleşen operasyon kapsamında işgalci TC ordusu saat 00.10 ile saat 04.00 arasında savaş uçakları, obüs ve havan topları ile alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Saat 04.00’da skorsky tipi helikopterler 82 Tepesi’ne indirme yaptıkları esnada güçlerimiz, helikopterleri hedef almıştır. Etkili bir şekilde vurulan helikopterler geri çekilmiş, tepede konumlanmaya çalışan düşman birliğinden 2 asker de öldürülmüştür.

Yine aynı saatlerde Xeregol tepesine karadan girmeye çalışan düşman askerleri, gerilla güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Dört koldan yoğun bir şekilde ateş altına alınan düşman birliklerinde tespit edilebilen 17 asker öldürülmüştür.

Başka bir düşman birliği Şelalê alanından Xeregol alanına girmeye çalışırken güçlerimizce hedeflenmiştir. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Sabah saatlerinde güçlerimiz, Şelalê alanındaki operasyon birliklerine yönelik bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemlerdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

İşgalci TC ordusu aldığı ağır darbeler ardından alanda bulunan askerlerini ve cenazelerinin obüs topları ile bombalamıştır. Bazı asker cenazeleri halen alanda bulunmaktadır. Alandaki çatışmalar halen devam etmektedir.

Ayrıca işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları gece saatlerinde operasyon bölgesine yakın olan Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Saca ve Karker alanlarını bombalamıştır.

BARZAN BÖLGESİNDE 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

27 Eylül günü işgalci TC ordusu Güney Kürdistan sınırları içerisinde yer alan Barzan bölgesine yönelik bir işgal operasyonu başlatmıştı.15 Ekim günü güçlerimiz, Adılbeg alanına bağlı Koordine tepesinin yamaçlarına pusulamalar yapan bir düşman birliğini denetime almıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman birliği saat 09.00’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür.

Aynı gün saat 22.30 sularında ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci güçler, ertesi gün sabah saatlerine kadar alanı ağır silahlarla rastgele bir şekilde bombalamıştır.

GEVER’DE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesinin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesinede işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

14 Ekim günü saat 12.30’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Siser tepesindeki düşman birliğine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 asker öldürülmüştür.

15 Ekim günü saat 16.30’da güçlerimiz, Gever’e bağlı Oremar alanındaki Qela Perixanê’de konumlanan bir düşman birliğini hedeflemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

DERSİM’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

14 Ekim günü güçlerimiz Dersim merkeze bağlı Şahin tepesinde işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini denetime almıştır. Bir süre denetim altında tutulan düşman birliği saat 15.10’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler skorsky tipi helikopterlerle öldürülen askerini alandan uzaklaştırmıştır.