HPG şehit 2 gerillayı saygıyla andı

Şehit düşen 2 gerillayı saygıyla anan HPG, “Adil ve Azad yoldaşlarımız da aylarca süren ve büyük kahramanlıkların yaşandığı Werxelê savaş tünellerindeki tarihi ve destansı direnişte yer almıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehadete ulaşan gerillalara ilişkin şunları söyledi:

“Halkımıza karşı soykırım siyasetini sonuca götürmek isteyen işgalci Türk devleti, halkımızın kazanımlarını ortadan kaldırmak için aralıksız bir şekilde sürdürdüğü saldırılarını 24 Nisan 2021 günü Avaşîn, Zap ve Metîna alanlarına yönelik başlattığı operasyonlarla yeni bir aşamaya taşımıştır. Başûrê Kurdistan’ın işgalini hedefleyen bu saldırılarla birlikte halkımızın on yıllardır büyük emek, fedakarlık ve bedellerle elde ettiği kazanımlarını ellerinden almak istemektedir. Bu kirli planının önünde en büyük engel olarak gördüğü partimiz PKK’yi tasfiye ederek bu amacına ulaşacağını hesaplayan işgalciler, Kurdistan gerillasının Apocu kırılmaz iradesi ile karşılaşmıştır. Soykırımcı Türk devletinin tüm insanlık dışı saldırılarına karşı bir an bile tereddüt etmeyen Kurdistan Özgürlük Gerillası geliştirdiği tarihi direnişle işgalcilerin heveslerini kursaklarında bıraktığı gibi, soykırımcı Türk devletini yenilginin eşiğine getirmiştir. Yaşadığı tıkanmayı aşmak ve işgal planlarını gerçekleştirmek için daha önceleri defalarca yaptığı gibi tekrar insanlık dışı uygulamalara başvuran Türk devleti, savaş tünellerinde kahramanca direnen gerilla güçlerimize yönelik yoğun bir şekilde kimyasal silahla saldırı düzenlemiştir. Tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar kimyasal silah kullanarak Apocu gerillaların iradesini kırıp sonuca ulaşacağının gafletine düşen işgalci Türk ordusu yine yanılmış, yoldaşlarımız aylarca direnerek halkımızın onurunu korumakta ısrarcı olmuştur. Tüm zorlu şartlara rağmen destansı direnişlerinden ödün vermeyen yoldaşlarımız, son nefeslerine kadar savaşarak özgür Kürtlüğün temsilcileri olmuştur.

Adil ve Azad yoldaşlarımız da aylarca süren ve büyük kahramanlıkların yaşandığı Werxelê savaş tünellerindeki tarihi ve destansı direnişte yer almıştır. Cumali ve Çavrêlerle aynı mevzilerde savaşarak düşmana geçit vermeyen bu değerli yoldaşlarımız da aylarca kimyasal silah saldırılarına maruz kalmalarına rağmen militanca duruşlarından taviz vermemiş, direnişte ısrarcı olmuştur. Birçok yoldaşının şehadetine tanıklık eden Adil ve Azad yoldaşlarımız, bu şehadetleri daha fazla mücadele etmenin zemini yapmıştır. Düşmanın 26 Eylül 2021 günü yaptığı büyük patlamalardan ve yoğun kimyasal silah saldırılarından sonra bağlantımızın koptuğu her iki yoldaşımızın şehadete ulaştığı netleşmiştir.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Adil Qaşûrî
Adı Soyadı: Bayram Berk
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Sarya – Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Eylül 2021 / Avaşîn

 

Kod Adı: Azad Gerîla
Adı Soyadı: Xelîl Gedro
Doğum Yeri: Heleb
Anne – Baba Adı: Şoreş – Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Eylül 2021 / Avaşîn

 

ADIL QAŞÛRÎ

Botan’ın köklü ve yurtsever aşiretlerinden biri Qaşûrî aşireti özgürlük mücadelemiz başladığı dönemlerden itibaren mücadelemizi sahiplenmiş, kendi mücadelesi olarak ele almış ve bunun için yüzlerce değerli evladını Kurdistan Özgürlük Mücadelesi saflarına katmıştır. Yaşanan her bir şehadetten sonra; şehitlerimizin mücadelesinin sürmesi ve silahının yerde kalmaması için en yiğit evlatlarını gerilla saflarına katmışlardır. Çocuklarını Botan’ın direniş kültürü ile büyüten bu değerli aşiretimizin bir ferdi olan Adil yoldaşımız da yurtsever bir ailede doğmuştur. Mensubu olduğu aşiret ve yaşadığı çevrenin derin yurtseverlik bilinci sayesinde partimiz PKK’yi ve özgürlük gerillasını küçük yaşlarda duymuş ve büyük bir hayranlıkla bağlanmıştır. Her Kürt çocuğu gibi Adil yoldaşımız da düşmanın yaptığı zulümlere karşı gerilla olmanın hayalini kurmuş ve halkımızın intikamını almak istemiştir. Gençlik dönemlerinde de düşmanın halkımıza karşı geliştirdiği saldırılara ve yaptığı katliamlara tanıklık eden Adil yoldaşımızın bu sefer söyleyecek sözü ve bu sözünü pratikleştirecek gücü vardır. Düşman saldırılarına karşı mücadele etmek dışında bir seçeneğin halkımıza ihanet olacağına inanan Adil yoldaşımız ilk olarak gençlik çalışmalarında yer almıştır. Bu çalışmalarda başarılı olmasına rağmen asla mücadelesini yeterli görmemiştir. Düşman saldırılarının giderek arttığı bir dönemde legal alanda kalmanın anlamsızlığını bilince çıkaran Adil yoldaşımız 2015 yılında doğduğu topraklardan gerilla saflarına katılmıştır.

Yaşadığı bölgelerin gerillanın etkinlik alanı olması nedeniyle sık sık özgürlük gerillasını görme, tanıma imkanına sahip olan Adil yoldaşımız, dağ ve gerilla yaşamına adapte olmada zorluk yaşamamıştır. Dağ yaşamı konusundaki tecrübelerini birlikte eğitim gördüğü yoldaşlarıyla da paylaşan Adil yoldaşımız, daha gerillacılığının ilk günlerinden itibaren öncülük yapmaya başlamıştır. Aldığı eğitimlerle kendisini askeri anlamda donatan Adil yoldaşımız aynı yıl DAİŞ çetelerine karşı savaşmak ve Êzidî halkımızın intikamını almak üzere Şengal alanına geçmiştir. Yeni bir gerilla olmasına rağmen mücadeleye katılımı ile tüm yoldaşlarınca örnek alınmış, saygı görmüştür. Cesareti ile çetelere karşı verilen savaşta öne çıkmış, geliştirilen birçok hamle ve eyleme katılmıştır. Apocu bir militan olarak her zaman kendisini halkımızın özgürlüğünden sorumlu görmüş, bu bilinçle mücadele yürütmüştür. Êzidî halkımızın yaşadığı trajedi karşısında düşmana daha fazla öfkelenmiş, ülkemiz Kurdistan’ın tamamen özgürleştirilmeden halkımızın yaşadığı bu acılar son bulmayacağını anlamıştır. Bunun için bir militan olarak daha fazla mücadele etmesi gerektiğine inanmıştır. Bu amaçla kendisini sürekli gözden geçirmiş, mücadelesi önünde engel olan özelliklerini aşma iradesini göstermiştir. Şengal’deki görevini bitirdikten sonra 2018 yılında tekrar Kurdistan dağlarına dönen Adil yoldaşımız, savaş alanında edindiği tecrübeleri yoldaşlarıyla paylaşmıştır. Savaş zamanında bazı yoldaşlarının yeterli tıbbi müdahale yapılamamasından dolayı şehadete ulaşması Adil yoldaşımızın sağlık alanına yönelmesine neden olmuştur. Yoldaşlarının yaşamlarını her şeyin üstünde tutan Adil yoldaşımız, yaralı yoldaşlarına yardım edebilmek ve tekrar yaşama ve mücadeleye tutunabilmeleri için kendisini sorumlu görmüş ve sağlık eğitimi almaya başlamıştır. Savaş zamanlarında edindiği pratik tecrübelerle eğitime avantajlı başlamış, kısa sürede yetkin bir sağlıkçı olarak savaş cephelerindeki yerini almıştır. İlk pratik alanı Avaşîn olan Adil yoldaşımız, yaklaşık 3 sene boyunca bu alanda başarılı bir pratiğin sahibi olmuştur. Eylemlerde yaralanan yoldaşlarının yanı sıra hastalanan yoldaşlarının tedavileriyle de ilgilenmiş, gün geçtikçe çalışmasında yetkinleşerek yoldaşlarının “Doktor Adil”ı olmuştur.

Düşmanın 2021 yılında Avaşîn alanına yönelik başlattığı saldırılarda yoldaşlarıyla birlikte direniş mevzilerinde yer alan Adil yoldaşımız, nerede bir yoldaşı yaralansa yardımına koşmuştur. Savaşın tüm zorlu koşullarına rağmen bir an bile düşünmeden yoldaşlarının yaralarını sarmayı en temel görevi bilmiş, bu anlamda büyük bir emek vermiştir. Düşmanın direniş tünellerine yönelik gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırılarında etkilenen yoldaşlarını tedavi etmek için tüm varlığı ile çabalamış, adeta iğneyle kuyu kazarcasına en küçük bir imkanı dahi kullanmaktan geri durmamıştır. Yoldaşlarının tedavisi ile uğraşırken kendisi de kimyasal silah saldırılarından etkilenmiş, fakat bunu hiçbir şekilde yoldaşlarına fark ettirmemiştir. En son büyük bir direnişin yaşandığı, Cumali ve Çavrêlerin öncülüğünde kahramanlık destanlarının yazıldığı Werxelê savaş tünellerinde bulunan Adil yoldaşımız bu kahramanlık destanının öznelerinden olmuştur. Hem direnmiş hem de direnen yoldaşlarına daha fazla yardım etmek için elinden geleni yapmıştır. Düşmanın alçakça kullandığı yasaklı bomba ve kimyasal silah saldırılarında şehadete ulaşan birçok yoldaşının son anlarına şahitlik eden Adil yoldaşımız, bu yoldaşlarından aldığı güçle daha fazla savaşmış ve düşmana asla boyun eğilmeyeceğini göstermiştir. Düşmanın 26 Eylül 2021 günü yasaklı bombalarla gerçekleştirdiği büyük patlamalar ve kimyasal silah kullanımı sonucu şehadete ulaşan Adil yoldaşımız, dürüstlüğün, fedakarlığın ve yoldaşlarına bağlılığın en sade örneği olmayı başarmıştır.

 

AZAD GERÎLA

Kürt halkının öz kültürüne bağlılığın ve yurtseverliğin sembol kentlerinden Efrin’nin köklü ve tanınmış bir ailesinin ferdi olarak Heleb’de doğan Azad yoldaşımız, ailesinden aldığı kültür ve ahlakla büyümüştür. Bu nedenle daha çocukluğundan itibaren çevresinde sevilen biri olmuştur. Rojava Özgürlük Devrimi şartlarında büyüyen Azad yoldaşımız, halkımızın ilmek ilmek ördüğü devrimin tüm aşamalarına şahitlik etmiştir. Devrimin en zorlu anlarından, zaferlerin elde edildiği anlara kadar birçok olaya şahitlik etmesi Azad yoldaşımızın devrimle birlikte yüreğini de büyütmesini sağlamıştır. Halkımızın çete saldırılarına karşı hem Efrîn’de hem de Heleb’de Devrimci Halk Savaşı’nı en iyi bir şekilde vererek çeteleri yenilgiye uğratması karşısında halkımızın direnişine hayran kalmış, Rojava özgürlük savaşçılarının cesaret ve fedakarlıklarına imrenerek bakmıştır. Kendisinin de mutlaka bu savaşçılar gibi halkımızın özgürlüğü için mücadele etmesi gerektiğine inanmış, savaşçı ve gerilla olmayı en temel hedefi yapmıştır. 2018 yılında sömürgeci Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırında halkımızın soykırımla karşı karşıya kalması Azad yoldaşımızı derinden etkilemiştir. Düşmana karşı büyük bir öfke duyan Azad yoldaşımız halkımıza karşı yapılan katliamların hesabını ancak gerilla saflarına katılarak sorabileceğine inanarak 2019 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarına katıldıktan sonra dağ ve gerilla yaşamına hemen uyum sağlamayı başaran Azad yoldaşımız, öğrenmeye açık özelliği sayesinde kısa sürede önemli derecede yaşamsal ve örgütsel tecrübe kazanmıştır. Sade, dürüst ve olgun kişiliği ile bulunduğu her ortamda rengini belli eden Azad yoldaşımız, gittiği her alanda yoldaşlarıyla hemen bütünleşebilmiştir. Yoldaşlığa verdiği değer sayesinde tüm yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmış, aranan biri olmuştur. Halk ve Hareket olarak yüz yüze kaldığımız düşman saldırılarının nedenlerini bilince çıkaran Azad yoldaşımız her zamankinden daha fazla zafere yakın olduğumuzun bilinciyle mücadelesini daha fazla büyütmek istemiştir. Kendisinin de Apocu bir militan olarak görev ve sorumluluklarını en iyi bir şekilde yerine getirmesi gerektiğinin farkında olmuş, bu temelde askeri ve ideolojik eğitimlerini sıklaştırmıştır. Düşmanın halkımıza karşı her yerde saldırı içerisinde olması, halkımızın kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalışması ve Kurdistan Özgürlük Gerillası şahsında halkımızı soykırımdan geçirmek istemesi Azad yoldaşımızın savaş cephelerine gitmek için ısrarcı olmasına yetmiştir. Yoldaşlarıyla birlikte düşman saldırılarını göğüslemek için Avaşîn alanına geçen Azad yoldaşımız, Avaşîn’in doğal güzellikleri karşısında hayranlığını gizleyememiştir. Bu güzel doğa ve coğrafyanın mutlaka korunması gerektiğine inanmış, bunun için her bedelin verilmesine inanmıştır.

Bu inançla savaş tünellerine geçen Azad arkadaşımız, alt yapı çalışmaları başta olmak üzere birçok çalışmada yer almış, savaş tünellerinin yapımında önemli katkıları olmuştur. Fedakar ve emekçi özelliği sayesinde birçok çalışmada başarılı olan Azad yoldaşımız düşmanın Avaşîn’e yönelik başlattığı saldırıları Werxelê Direniş Alanı’nda karşılamıştır. Düşmana karşı gerçekleştirilen birçok eyleme katılarak militanlık görevini yerine getiren Azad yoldaşımız, düşmana vurduğu her bir darbede halkımızın ve şehit yoldaşlarımızın intikamını aldığının bilincindedir. Düşmanın tüm insanlık dışı saldırılarına rağmen Apocu iradeden asla taviz vermeyen Azad yoldaşımız, yoldaşlarıyla birlikte insanüstü bir direniş geliştirerek düşmanın tüm kirli planlarını boşa çıkarmıştır. Birlikte savaştığı birçok yoldaşına göre genç ve yeni olan Azad yoldaşımız, fedailik çizgisindeki katılımı ve duruşuyla örnek bir Apocu militan olmuştur. Düşmanın 26 Eylül 2021 günü gerçekleştirdiği büyük patlamalarda ve yoğun kimyasal silah saldırıları sonucu şehadete ulaşan Azad yoldaşımız tüm yoldaşları için intikam ve daha fazla mücadele etme gerekçesi olmuştur.

Adil ve Azad yoldaşlarımız gibi fedai militanları yetiştirerek halkımızın özgürlük mücadelesine kazandıran değerli aileleri bu kahraman evlatlarıyla ne kadar gurur duysalar yeridir. Başta Adil ve Azad yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”