HPG: Onlarca polis ve özel harekatçı öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari ve Dersim’de Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerde onlarca asker ve polisin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG, Şemdinli’de 11, Gever’de 12 ve Dersim’de en az 4 polisin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM’in internet sitesinde yer alan açıklaması şöyle:

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli), Gever (Yüksekova) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirmiştir.

ŞEMDİNLİ’DE 11 ÖZEL HAREKATÇI ÖLDÜRÜLDÜ

Güçlerimiz, 9 Temmuz günü saat 21.30’da Şemzinan ilçesi ile Şapatan karakolu arasında devriye gezen ejder tipi zırhlı araca yönelik Meydan mahallesi yakınlarında bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan ejder tipi zırhlı araç imha olmuş, tespit edilebilen 11 özel harekat askeri öldürülmüştür. Eylemden sonra işgalci TC ordusu çok sayıda ambulans ve sivil araç ile ölü askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

GEVER’DE 12 POLİS ÖLDÜRÜLDÜ

8 Temmuz günü saat 00.00’da güçlerimiz Gever ilçe girişinde bulunan polis kontrol noktasına yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yakın mesafeden üç koldan ateş altına alındığı bu eylemde 2 mevzi imha olmuş, tespit edilebilen 12 polis öldürülmüş 4 polis ise yaralanmıştır. Güçlerimiz toma aracını da vurarak imha etmiş, buradaki ölü ve yaralı polis sayısı tespit edilememiştir.

ÇUKURCA’DA EYLEM

8 Temmuz günü saat 13.00’da güçlerimiz Çelê ilçesine bağlı Gırê karakolu ve Şehit Mazlum tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin ve karakolda bulunan kulelerin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

9 Temmuz günü saat 10.00’da Gırê karakolu ve Şehit Mazlum tepesinde konumlanan işgalci güçler ikinci defa gerillalarımızın hedefi olmuştur. Bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz, 11 Temmuz günü saat 07.30 ile 09.30 arasında Çelê ilçesine bağlı Mêrganış tepesindeki düşman mevziilerinin hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

DERSİM’DE 4 POLİS ÖLDÜRÜLDÜ

Dersim’in Pülümür ilçe emniyet müdürlüğüne ait olan connet tipi bir polis aracı güçlerimizce 4 gün boyunca denetim altına alınmıştır. Denetime alınan connet tipi araca yönelik 8 Temmuz günü saat 19.15’de Erzincan yolu üzerinde bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylemde araç tümden imha olmuş, tespit edilebilen 4 sivil polis öldürülmüştür. Eylemden sonra işgalci güçler zırhlı araçlar ile alanı rastgele taramıştır.

9 Temmuz günü saat 01.00’da işgalci TC ordusu Dersim’in Pülümür ilçesine bağlı Mozik, Şêxan köyleri ile Obüs tepesine skorsky tipi helikopterler ile indirmeler yapmıştır. Alanda operasyon başlatan işgalci güçler, 10 Temmuz günü sabah saatlerinde Uzuntarla deresini obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Devam eden operasyonda düşman askerleri alanda pusulamalar yapmaktadır.

AVAŞİN BÖLGESİNE HAVA SALDIRISI

10 Temmuz günü saat 17.50’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları, Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Şehit Dıjwar tepesini bombalamıştır.