HPG: Metîna’da 12 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Metîna’da gerilla güçlerinin birçok koldan koordineli olarak işgalcilere düzenlediği eylemlerde en az 12 işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, 13 Ocak günü Girê Hakkari Direniş Alanı'nda işgalcilere koordineli olarak eylemler düzenlendiğini, en az 12 askerin cezalandırıldığını ve birçok mevzinin imha edildiğini bildirdi.

Açıklamada gerilla eylemi ve işgalciler tarafından yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle verildi:

1. Metîna bölgesi;

— 13 Ocak saat 09:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, koordineli gerilla eylemi ile hedeflendi. Sızma taktiği ile başlayan koordineli eylemde birinci eylem kolu; işgalciler el bombaları, ferdi ve orta otomatik silahlar ile etkili şekilde vuruldu. İlk vuruşta 1 işgalci cezalandırıldı. İkinci eylem kolu; 15 kişiden oluşan işgalci gurubunu hedefleyerek yakın mesafeden etkili şekilde vurdu. Hedeflenen 3 mevzi imha edildi ve içindeki 4 işgalci cezalandırıldı.

Aynı zamanda üçüncü eylem kolu; suikast taktiği ile hedeflediği 4 işgalciyi cezalandırdı. İşgalcilerin bulunduğu bir mevzi daha orta otomatik silahlar ile vurularak imha edildi ve içindeki 3 işgalci cezalandırıldı.

Güçlerimizin etkili vuruşlarından sonra korkarak kaçmaya çalışan işgalciler de hedeflenerek vuruldu ve 8’i yaralandı. Bu koordineli eylemde; toplam 12 işgalci cezalandırıldı ve 8 işgalci yaralandı.

Ayrıca 1 büyük kamelya, 2 çadır ve 4 mevzi imha edildi. Bu eyleme Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle katılarak kahramanca savaşan Jêhat yoldaşımız şehadete ulaştı. Jêhat yoldaşımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra yurtsever halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

2. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 14 Ocak’ta Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê alanı 3 kez, Qendîl bölgesinin Bereşê alanı 2 kez olmak üzere; toplam 5 kez savaş uçakları ile bombalandı.

— Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”