GÜNDEM 3 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Yerel seçim sonucunda halkın, tasfiye edilmeye çalışılan kurumlara yeniden bir örgütlenme zemini yarattığını ifade eden DEM Parti Colemêrg Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, ortak mücadelenin de önümüzdeki süreçte elzem olduğunu vurguladı.

- DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğlulları yeni anayasa ve gündemdeki gelişmelere ilişkin CHP’yi ziyaret edecek. 

- Gerilla saflarına katıldığı 1992’de KDP’nin saldırmasıyla başlayan savaşta yer alan Kawa Dêrik, Türk devleti ile işbirliğini bugün de sürdüren KDP’yi ihanetten vazgeçmeye çağırdı.

- Üç çocuk annesi Leyla Mûrad, Pino köyünde çetelere karşı en ön saflarda yer alarak, direnişte ısrar etti; Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê’nin özgürleştirilmesinde büyük rol oynadı.

- Gözaltı süreçleri 24 saat uzatılan Gençlik Komiteleri ve Filistin İçin Bin Genç’ten 18 arkadaşının iktidarın İsrail ile ticaretini ifşa ettikleri için cezalandırılmak istendiğini belirten Demir Karabacak, “Doğru yoldayız, arı kovanına çomak soktuk” dedi.

-Wan’ın Artemêt (Edremit) ilçesinde 27 Mayıs 2023 tarihinde evli olduğu Şükrü Koçak tarafından katledilen Fatma Oğur’un ölümüne dair açılan davanın 2'nci duruşması Van 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

- Sonsuz boşanmanın erkek egemen sistemden kopuşu ifade ettiğini söyleyen PAJK Üyesi Viyan Leyla, kadınların kendilerini aileden, medyadan, evlilik kurumundan, akademiden, askeriyeden ve devlet okullarından kurtarmaları gerektiğini belirtti.