HPG, Garzan’da şehit düşen üç gerillayı andı

HPG BİM, Türk ordusunun Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Qelanis alanında 1 Mayıs’ta gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), işgalci Türk ordusunun 30 Nisan günü Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Qelanis alanında başlattığı operasyonda 1 Mayıs günü düzenlediği hava saldırısında şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“12 Mayıs 2019 tarihli açıklamamızda işgalci TC ordusunun 30 Nisan günü Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Qelanis alanında operasyon başlattığını ve 1 Mayıs günü gerçekleştirilen hava saldırıları sonucunda 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Gerçekleştirilen bu saldırı sonucunda Garzan Eyalet Komutanlığı’mızda yer alan Helin Jiyan arkadaşımız ile birlikte Argeş Malazgirt ve Harun Simko yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Helin Jiyan
Adı Soyadı: Akide Öztekin
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Nızbet – Abdulhadi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Mayıs 2019 / Siirt

 

Kod Adı: Argeş Malazgirt
Adı Soyadı: Serdar Demir
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Perihan – Seyfettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Mayıs 2019 / Siirt

 

Kod Adı: Harun Simko
Adı Soyadı: Lokman Nakdi
Doğum Yeri: Divandere
Anne - Baba Adı: Mehzer – Sıdık
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Mayıs 2019 / Siirt

AKİDE ÖZTEKİN (HELİN JİYAN)

Helin Jiyan arkadaşımız, 1976 yılında Batman’ın Kozluk ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. İşgalcilerin Kürt halkı üzerinde uyguladığı asimilasyon ve soykırım politikalarına yakından tanıklık etmiştir. Düşmanın Kürt halkına sürekli olarak reva gördüğü katliamları hiçbir zaman kabul etmeyen Helin yoldaşımız 1999 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılım sağlamıştır. Önderliğimize karşı geliştirilen uluslararası komploya cevap olarak saflardaki yerini alan Helin yoldaş, katıldığı ilk günden itibaren kendisini Önderliğin özgür kadın ideolojisi ile derinleştirip geliştirmiş ve fedaice bir duruşun sahibi olmuştur. Üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getiren Helin arkadaş mücadele hayatı boyunca özlü, sade ve emekçi bir katılımın sahibi olmuştur. Helin arkadaş Botan, Medya Savunma Alanları ve en son bulunduğu Garzan Eyaleti’nde pratik yürütmüş ve bu pratiklerde öncü bir komutan olarak sorumluluk üstlenmiştir. Kaldığı tüm pratik alanlarda gelişen hamlelerde aktif rol oynayan Helin yoldaş her zaman zorlu pratikler içerisinde olma ısrarı ve mütevazi kişiliği ile yoldaşları tarafından sevilen öncü bir komutan olmuştur. YJA STAR kadın ordulaşmasında dönemin profesyonel gerillasını geliştirme iddiası ve çabası olmuştur. Helin arkadaşımızın yaşamdaki duruşu ve mücadeledeki kararlılığı her zaman mücadelede bizim için bir rehber olacaktır. Düşmana karşı olan cesareti, fedakarlığı, yoldaşlık sevgisi, halka, partiye ve Önderliğe sonuna kadar bağlılığı her zaman bizim için örnek olacaktır.

SERDAR DEMİR (ARGEŞ MALAZGİRT)

Argeş arkadaşımız, Muş’ın Malazgirt ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Kürdistani değerleri derinden yaşayan bir toplumda yetişen Argeş arkadaş, faşist TC devletinin kendi toplumsal değerlerine olan saldırıları erken yaşta fark etmiştir. Kürt halkına karşı yapılan bu zulmü hiçbir zaman kabullenmeyen Argeş arkadaş, 2016 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı Garzan Eyaleti’nde kalan Argeş yoldaş, kısa süre içerisinde pratikçi bir gerilla olmuştur. Kıvrak zekası ve azmi ile çok çabuk gelişen Argeş yoldaş, bulunduğu alanda öncülük misyonunda önemli görevler yapmıştır. Arkadaşları arasında fedakarlığı ve dürüstlüğü ile tanınan Argeş yoldaş, şehit düştüğü son anına kadar da Kürt halkının özgürlüğü için savaşmıştır.

LOKMAN NAKDİ (HARUN SİMKO)

Harun arkadaşımız, 1992 yılında Rojhılat Kürdistan’ının Divandere şehrinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Daha genç yaşlarda sistemin baskı ve zülüm politikalarına yakından tanıklık eden Harun yoldaş, TC devletinin soykırım savaşına karşı 2012 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya katıldığı ilk günden itibaren fedakarca bir katılımın sahibi olan Harun yoldaşımız, üzerine düşen görev ve sorumlulukları büyük bir istekle başarılı bir şekilde yerine getirmiştir.  Harun yoldaş, soykırımcı faşist AKP-MHP iktidarına karşı yürütülen savaşta en aktif katılan öncü komutan yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Büyük emeklerin sahibi olan Helin, Argeş ve Harun yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür yarınları yaratma sözünü veriyoruz.”