HPG’den eylem ve operasyonlara ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari ve Şırnak’taki eylem ve operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

HPG sitesinde yer alan açıklamada şu bilgiler verildi:

HAKKARİ’DE ‘GİZLİ BİRLİĞE’ EYLEM

12 Eylül günü Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Şapatan, Êlde, Bêtto ve Meydan mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan eden işgalci TC ordusu, bu bölgede pusulamalar yapmaktadır. İşgalci TC ordusunun gizli birlikleri ayrıca Şemzînan ile Gever (Yüksekova) ilçeleri arasında askeri konvoyların güvenliğini sağlamak amacıyla pusulamalar yapmaktadır.

12 Eylül günü saat 20.10 sularında denetime alınan düşmanın gizli bir birliği Haruna tepesinden yola indikleri esnada güçlerimizin kurduğu tuzaklar uzaktan kumanda ile patlatılmıştır. Bu eylemdeki ölü ve yaralı düşmana askeri sayısı tespit edilememiştir.

Eylem ardından Durê karakolu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

GEVER’DE BOMBARDIMAN

İşgalci TC ordusu İHA (İnsansız Hava Araçları)’ların desteğinde 10 Eylül günü Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Cilo bölgesine bağlı Tepê Qale, Tepê Havan, Tepê Düzenleme, Tepê Şehit Laşer’de bir operasyon başlatmıştır. 10 ile 11 Eylül günleri saat 13.00 sularında işgal güçleri savaş uçakları, kobra tipi taarruz helikopterleri, obüs ve havan topları ile adı geçen tepeleri bombalamıştır.

12 Eylül günü saat 02.00 sularında ise Tepê Qale, Tepê Havan ve Tepê Düzenleme’yi kobra tipi helikopterler ile bombalayan işgalci TC ordusu, skorsky tipi helikopterler ile alana indirmeler yapmıştır. Alandaki operasyon devam etmektedir.

SÜMBÜL ALANINDA OPERASYON

11 Eylül günü işgalci TC ordusu İHA’ların desteğinde Hakkari’nin Sümbül alanını obüs ve havan toplarıyla, Gırê Berxa ve Kolonkaya tepelerini ise savaş uçakları ile bombalamıştır. Kobra tipi taarruz helikopterleri ile alanı bombalayan işgalci güçler, Gırê Berxa ve Kolonkaya tepelerine skorsky tipi helikopterler ile indirmeler yapmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.

ŞIRNAK’TA OPERASYON

İşgalci TC ordusu, 10 Eylül günü sabah saatlerinde Şırnak’ın Gabar dağında bulunan Mışare alanındaki Çiyayê Suskê, Çiyayê Aynê, Devkê ve Dêrahut mıntıkalarında bir operasyon başlatmıştır. Alanda arama tarama yapan işgalci güçler, obüs ve havan topları ile alanı bombalamıştır. Bombardıman ardından arazide yangın çıkmıştır.

Operasyon 13 Eylül günü sabah saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

10 Eylül günü işgalci TC ordusu sabah saatlerine doğru Şırnak’ın Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Hilal, Mijîn ve Şiriş köylerinde bir operasyon başlatmıştır.

ULUDERE’DE EYLEM

Aynı gün Deriyê Kera, Otiji ve Derkê Mıjin alanlarını da kapsayacak şekilde genişleyen operasyona yönelik güçlerimiz Şehit Serdem ve Şehit Nudem devrimci hamlesi kapsamında bir eylem düzenlemiştir. Mıjin ve Hilal köyleri arasında harekat halinde bulunan operasyonun bir birliğini hedefleyen güçlerimizin eyleminde tespit edilebilen 2 düşman askeri yaralanmıştır.

Yaralı askerleri sivil araçlar ile alandan uzaklaştıran işgalci güçler, 11 Eylül günü akşam saatlerinden sonuç alamadan geri çekilmek zorunda kalmıştır.