HPG Avaşin ve Çarçella’da hayatını kaybeden 6 gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 2018’de Avaşin ve Çarçella’da hayatını kaybeden altı gerillayı anarak kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, altı gerillanın 1 Eylül 2018 ile 17 Haziran 2018 tarihlerinde hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Kürdistan halkı, tarihi boyunca zulme, işgale ve kimliksizleştirmeye karşı direnmiş bir halktır. Her dönemde kendisini yok etmek isteyen düşman güçlerine karşı çok önemli mücadeleler yürütmüş olan Kürdistan halkı, bağrından çıkardığı yiğitlerin yürüttüğü mücadele temelinde bugünlere gelmiş ve varlığını korumuştur. Ancak PKK’nin çıkışıyla birlikte, Kürdistan’da kahramanlığın da, kendini feda etmenin de, yiğitliğin de tanımları yeniden yapılmış, faşist düşmana geçit vermeyen yeni bir militan kuşak oluşmuştur.

Bu kuşağın temsilcileri olan Bawer (Mazlum Öznur), Rojda (Seda Endakçı) ve Serfiraz (Osman Çitak), Dılgeş (Abdulvahap Oğuz), Mervan (Mesut Olgun) ve Zilan (Fatma Taş) yoldaşlarımızı anmayı bir görev biliyoruz.

Bawer, Rojda ve Serfiraz arkadaşlarımız, 1 Eylül 2018 günü, sömürgeci düşmanın Kürdistan’daki işgalini kalıcı hale getirmek için seferler düzenlediği Çarçella alanına dönük yapmış olduğu operasyonda çıkan çatışmada kahramanca savaşmış ve şehitler kervanına katılmışlardır.

Dılgeş, Mervan ve Zilan yoldaşlarımız ise, 17 Haziran 2018 günü, işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda şehitler kervanına katılmışlardır.”

Gerillaların mücadele yaşamları hakkında da bilgi veren HPG-BİM, her birinin intikamının alınacağı sözcünü verdi. Açıklamada şunlar belirtildi: “Yaşamları, duruşları ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin zaferine olan inançlarıyla hepimiz için örnek olan Bawer, Rojda, Serfiraz, Dilgeş, Mervan ve Zilan yoldaşlarımız şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Önder Apo’nun esaret koşullarının parçalanması ve Kürdistan halkının özgürlüğü için devrim mücadelesine katılan yoldaşlarımızın her biri, gerilla saflarındaki emekçi, fedakar, yılmak bilmeyen duruşları ve her zaman en ön safta yer alma isteğiyle dönem görevlerine yüklenen yoldaşlarımızdı. Önder Apo’nun özgür yaşam ideolojisinde derinleşmek isteyen, bu bağlamda yetkinleşme çabasını en üst düzeyde gösteren bu değerli yoldaşlarımız, geride kalan biz yoldaşlarına önemli sorumluluklar bırakmışlardır. Bir intikam hareketi olan Kürdistan Özgürlük Gerillası, bu değerli yoldaşlarımızın da kanını yerde bırakmayacak, şehitlerimizin her birinin hesabını soracaktır.

Bu temelde şehitlerimizin değerli aileleri şahsında, yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin an be an yürüttüğü özgürlük savaşını zaferle taçlandırarak, şehitlerimizin anılarını yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”

Altı gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Bawer Serhat
Adı Soyadı: Mazlum Öznur
Doğum Yeri: İzmir
Anne - Baba Adı: Benice - Muhittin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Eylül 2018 / Çarçella

Kod Adı: Rojda Serhıldan
Adı Soyadı: Seda Endakçı
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Nurcan - Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Eylül 2018 / Çarçella

Kod Adı: Serfiraz Amed
Adı Soyadı: Osman Çitak
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Kadriye - Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Eylül 2018 / Çarçella

Kod Adı: Dılgeş Koçer
Adı Soyadı: Abdulvahap Oğuz
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Fatma - Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Haziran 2018 / Avaşin

Kod Adı: Mervan Xwinrej
Adı Soyadı: Mesut Olgun
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Mevlide - Rıdvan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Haziran 2018 / Avaşin

Kod Adı: Zilan Güven
Adı Soyadı: Fatma Taş
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Azize - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Haziran 2018 / Avaşin