HPG: İşgalciler yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla saldırdı

İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerine 2 kez yasaklı bomba ve 2 kez de kimyasal silahlarla saldırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

"Güçlerimizin Zap’ta gerçekleştirdiği eylem sonucunda 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini 2 kez yasaklı bomba ve 2 kez de kimyasal silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda 9 kez savaş uçakları ve onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

26 Aralık 15:30’da Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri önünde plastik malzeme ve araba lastikleri yakmak isteyen işgalciler güçlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

26 Aralık’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri kimyasal silahlarla 2 kez bombalanmıştır.

26 Aralık’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü ve Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri yasaklı bombalarla 2 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

26 Aralık’ta Garê’nin Gundê Dêrikê, Gundê Bilindbazê ve Gundê Sêdarê ile Metîna’nın Girê Çarçel arazileri savaş uçaklarıyla 9 kez bombalanmıştır.

26 Aralık’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki gerilla direniş mevzileri obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”