HPG: 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın devrimci hamleler çerçevesinde gerçekleştirdiği eylemlerde 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaşanan savaşa ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Kurdistan Özgürlük Gerillası işgal operasyonlarının başladığı ilk günden itibaren fedaice savaşarak işgalci Türk ordusuna geçit vermemiştir. NATO’nun sınırsız desteğiyle en gelişmiş teknik ve silahlarla saldıran savaş suçlusu TC ordusuna karşı en kıt imkanlarla tarihin en görkemli direnişiyle cevap veren güçlerimiz, yeni dönem gerilla taktiklerini ustaca pratikleştirerek işgalcilere etkili darbeler vurmaya devam etmektedir.

Güçlerimizin devrimci hamleler çerçevesinde gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 5 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 5 kez yasaklı bomba ve 1 kez de kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Aynı zamanda 7 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

6 Kasım saat 01:20’de Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

6 Kasım saat 07:50’de Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

6 Kasım 08:40 ve 10:50 saatleri arasında Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler 8 kez ferdi ve ağır silahlar ile vurularak darbelenmiştir.

6 Kasım saat 16:40’ta Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

6 Kasım saat 19:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 6 Kasım saat 09:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

6 Kasım saat 12:00’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Yunus savaş mevzilerine kalkanlar yerleştirerek güçlerimizin görüş alanını engellemek isteyen işgalciler hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen müdahalenin ardından işgalciler kalkan yerleştiremeden bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

6 Kasım saat 12:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Çekdar savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

6 Kasım saat 13:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

7 Kasım saat 05:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Kasım’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Sîpan savaş mevzileri 4 kez ve Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Çekdar savaş mevzileri 1 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

6 Kasım’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri kimyasal silahlarla 1 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Kasım’da Sîda, Girê FM ve Girê Bihar Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 7 kez bombalanmıştır.

6 Kasım’da Çemço, Sîda, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları tank, obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır."