HPG: 12 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 12 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. 1 mevzi imha edilirken, 1 askeri araç da darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada savaşa ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 12 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi imha edilmiş ve 1 askeri araç darbelenmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 4 kez kimyasal silahlar, 22 kez savaş uçakları, 47 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

10 Aralık saat 09:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

10 Aralık saat 10:00’da Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

10 Aralık 10:00 ve 15:00 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla 2 kez vurularak darbelenmiştir.

10 Aralık saat 17:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi imha edilmiştir.

10 Aralık saat 17:30’da Çemço bölgesindeki savaş mevzileri önünde araba lastikleri ve plastik malzeme yakarak çıkan zehirli dumanları savaş mevzilerine yönlendirmek ve savaş mevzilerini kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir. Gerçekleştirilen eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

10 Aralık’ta Zap’ın Çemço bölgesinde hareket halindeki 1 askeri araç hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 9 Aralık günü işgalci TC ordusu, Metîna’nın Girê Ortê bölgesindeki Şehîd Andok alanına doğru ilerlemek istemiştir. Güçlerimiz tarafından fark edilen işgalciler yakın mesafeden ferdi silah ve el bombalarıyla vurulmuştur. Akşam saatlerine kadar süren yoğun çatışmalar sırasında en az 5 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekildikten sonra 7 kez savaş uçaklarıyla ve en az 13 kez saldırı helikopterleriyle bombaladıktan sonra Skorsky helikopterleriyle kayıplarını alandan uzaklaştırabilmiştir.

10 Aralık 09:00 ve 11:00 saatlerinde Şehîd Andok alanına doğru tekrar ilerlemek isteyen işgalciler yakın mesafeden el bombaları ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde iki kez vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemlerde en az 2 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 14:30’da işgalciler tekrar hedeflenerek sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir. Alanda işgalciler ve güçlerimiz arasındaki çatışmalar devam etmektedir.

10 Aralık’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

10 Aralık saat 14:50’de Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

10 Aralık 16:30 ve 17:30 saatleri arasında Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesindeki savaş mevzileri 4 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

10 Aralık’ta Çemço, Girê Cûdî ve Girê Bihar Direniş Alanları ile Metîna’nın Girê Ortê alanı savaş uçaklarıyla 15 kez bombalanmıştır.

10 Aralık’ta Girê Amediyê, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 34 kez bombalanmıştır.

10 Aralık’ta Çemço, Girê Amediyê, Girê Bihar ve Girê Cûdî Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır."