HPG: 1 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Direniş mevzilerine saldıran 1 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 dron ve 1 mobesse kamera sistemi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi,“Savaş suçlusu işgalci Türk ordusu mevcut konumunu koruyan güçlerimize aralık bir şekilde saldırmaya devam etmektedir. Güçlerimizin meşru savunma temelinde gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış, 1 dron ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.” dedi.

İşgalci Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyle:

Zap bölgesinde;

18 Mart saat 17:00’da işgalciler tarafından Çemço’daki direniş mevzilerimize saldırı gerçekleştirilmiş, güçlerimiz kendini savunmak için cevap vermiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

19 Mart saat 19:00 işgalci Türk ordusu Sîda’daki direniş mevzileri çevresine mobesse kamera sistemi yerleştirmiştir. Kendisini koruma temelinde işgalcilere cevap veren güçlerimizce 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

Metîna bölgesinde;

18 Mart saat 18:00’da işgalci Türk ordusu, Girê FM Direniş Alanı’ndaki güçlerimizin konumunu belirlemek için alan üzerine dronlar göndermiştir. Kendisini korumak durumunda kalan güçlerimiz 1 dron’u hedefleyerek imha etmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

18 ve 19 Mart’ta Girê FM Direniş Alanı ile Çemço ve Sîda’daki direniş mevzilerimiz obüs, tank ve ağır silahlarla 26 kez bombalanmıştır.”