HPG: 1 işgalci cezalandırıldı, 1 termal ve 1 mobesse imha edildi

Gerilla güçlerinin gerçekleştirdiği eylemlerde 1 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 termal ve 1 mobesse kamera sistemi imha edildi, 1 mevzi de darbelendi.

HPG Basın irtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış, 1 termal ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiş ve 1 mevzi darbelenmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 4 kez savaş uçakları ve onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

16 Aralık saat 15:30’da Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

16 Aralık 08:30, 10:30 ve 11:30 saatlerinde Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla 3 kez vurularak darbelenmiştir. Aynı zamanda saat 14:00’da işgalciler tekrar ağır silahlarla vurulmuş ve 1 mevzi darbelenmiştir.

16 Aralık saat 16:00’da işgalcilerin Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü çevresindeki gerilla direniş alanlarına yerleştirdiği 1 termal ve 1 mobesse kamera sistemi hareketli timlerimizce imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

16 Aralık’ta Girê Cûdî Direniş Alanı ile Xakurkê’deki Ava Lolanê çevresini savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.

16 Aralık’ta Girê FM, Sîda ve Çemço Direniş Alanı obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.