Helmet Viyan için Süleymaniye’de taziye töreni

Türk devletinin kimyasal silah saldırısı sonucu şehit düşen HPG gerillası Bawan Mihemed (Helmet Viyan) için Süleymaniye’de taziye töreni düzenlendi.

Türk devletinin 5 Kasım günü gerçekleştirdiği kimyasal saldırıda şehit düşen 11 gerilladan biri olan HPG gerillası şehit Bawan Mihemed (Helmet Viyan) için Süleymaniye’deki Mela Abdulkerim Muderis Camisi’nde taziye töreni düzenlendi.

Şehidin ailesi ve yakınları, PKK Başûrê Kurdistan Şehit Aileleri Komitesi Tevgera Azadî üyeleri ve kent halkının katılımıyla düzenlenen törende PKK Güney Kürdistan Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Wehab Ehmed bir konuşma yaptı. Ehmed,  “Kürdistan’ın dört parçasındaki halkımızın şehitleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimiz işgalin olduğu her yerde halkının özgürlüğü için canını siper etmiştir. Şehit kervanında Kürdistan’ın dört parçasından çocuklarımız var. Şehit Bawan da Başûrê Kurdistan’da haksızlığı ve ihaneti kabul etmeyen şehitlerimizden biridir” ifadelerini kullandı.

Ardından Tevgera Azadî Başkanlık Kurulu Üyesi Sara Reza, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal konseptine değinerek, şunları söyledi: “Başûrê Kurdistan’da uygulanan planlar Kürt halkının inkarı ve bölünmesi üzerine kuruludur. İşgalci Türk devleti ne yazık ki Başûr topraklarının yüzlerce kilometresini işgal etmiş durumda. Behdinan bölgesinde Türk MİT’ine ait 28 üs bulunuyor. Türk devleti her gün dağlarımızı ve doğamızı kimyasal silahlarla hedef alıyor. En son bir grup gerillamız bu kimyasal silahlarla şehit düştü. Bawan yoldaşımız da bu şehitlerimizden biridir.”

Şehit Helmet Viyan’ın babası ise; “Bawan Mihemed’in şehadeti nedeniyle Kurdistan’ın dört parçasına başsağlığı diliyorum. O sadece benim değil Kurdistan’ın dört parçasının oğluydu. İlk şehit değil son şehit de olmayacak. Önder Öcalan Kürt olmanın zor olduğunu, yalnızca onurlu Kürtlerin Kürt olmayı seçebileceğini söylüyor” diye konuştu.

Oğlunun Şehit Helmet (Diyar Xerîb) ve Şehit Viyan’ı çok sevdiği için Helmet Viyan ismini aldığını hatırlatan baba, “Oğlumun şehadeti şehit Diyar Xerîb’inki kadar  canımı yaktı” dedi.