Hekimler HDP’li Eksik’e polis şiddetini kınadı

Bölge Tabip Odaları, HDP Milletvekili Dr. Habip Eksik’in uğradığı polis saldırısını kınayarak, “Sağlıkta yaşanan şiddet, toplumsal şiddetin bir parçasıdır” açıklaması yaptı.

Ağrı, Batman, Bitlis, Amed, Mardin, Urfa, Şırnak ve Van-Hakkâri tabip odaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümünde Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen yürüyüşe dönük polis saldırısında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik’in hedef alınmasına ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.

Polis şiddetinin kınandığı açıklamada, gösteri, toplanma ve yürüyüş yapma hakkının anayasa ve uluslararası anlaşmalarla güvence altında alındığı hatırlatılarak, Türkiye’de temel haklar üzerinde kısıtlamaların artarak devam ettiğine dikkat çekildi. 

‘İŞKENCE MUTLAK SUÇTUR’

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi: “İşkencenin mutlak suç olduğu ilkesinin gözetilerek yaşanan bu olayı kınadığımızı ve sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin bir an önce yapılması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Yaygınlaşan toplumsal şiddetin bir an önce son bulması ancak bu hassasiyetin gözetilmesiyle mümkündür. Sağlıkta yaşadığımız şiddet de toplumsal şiddetin bir parçasıdır. Bizler şiddet başta olmak üzere tüm baskıcı uygulamalara karşı vazgeçilmez demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”