HDP Van’da halkla buluştu: Hamle sürecine giriyoruz

HDP büyük kurultay öncesi konferanslarını ve toplantılarını sürdürüyor. Van'daki İştişare Toplantısında, başarı için yeni hamle sürecine girileceği belirtildi.

HDP Van İl Örgütü tarafından 2. İştişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıya halkın yanı sıra şunlar katıldı: HDP Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, HDP Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, HDP PM üyeleri Hüseyin Yılmaz, Özgür Zeydanoğlu, Yunus Parim, Abdurrahman Doğar, Zelal Yerlikaya, DBP PM üyeleri İsmet Tan, Barış Oflas, Sayim İpekten, kayyum atanan belediye eş başkanları, DTK temsilcileri, belediye meclis üyeleri.

ZEYDANOĞLU: BAŞARININ MİMARI SAYIN ÖCALAN VE ŞEHİTLER

Saygı duruşunun ardından toplantının açılış konuşmasını yapan HDP PM Üyesi Özgür Zeydanoğlu, şunları belirtti:

“5 yılı geride bıraktık. Şubat ayında yapılacak olan kongre öncesi bu toplantılarla geleceğimizi tartışacağız. Her kongre bizim için yeni bir hamle sürecinin başlangıcıdır. HDP Sayın Öcalan’ın başlattığı, halkların, inançların ve herkesin özgürlük umududur. HDP yegane projemizdir. Kurulduğumuz günden bu yana geçmiş mücadele birikimimizi arkamıza alarak Türkiye toplumunun özgürlük umudu olmayı başarmış bir hareketiz. 90 yıllık dönemde kapsamlı toplumsal muhalefeti yürüttük. Demokratik Cumhuriyet ve Demokratik Özerklik projemizin güçlü söylemi ile bugün milyonları buluşturuyoruz. Bu başarının mimarı Sayın Öcalan ve HDP emekçilerdir. Bu başarının altında yatan, tarihi, konjonktürü doğru okuyan Sayın Öcalan ve onun eylem biçimi olan HDP’dir."

“Bizler siyasi kültürümüzü ve ahlakımızı özgürlük hareketinden alıyoruz. Özgürlük hareketi mütevazı bir harekettir. Özgürlük hareketinin bizde yarattığı ahlak şudur: Bütün başarılar şehitlerimizindir" diyerek sözlerini sürdüren Zeydanoğlu, şunları da ifade etti:

"Bizler de bu başarıları halkımıza armağan ediyoruz. Bizler geçmiş ve eksikliklerimizi değerlendireceğiz. Özgürlük yolunda hızla yürürken yürüyüşü biçimimizi, eksikliklerimizi konuşacağız. Süreç içindeki yanılgılarımızla yüzleşeceğiz. Eleştiri ve öz eleştirimizi bu konferans süreci içinde gerçekleştireceğiz. Hepimizin halka sözü var. Taybet Analar, Mehmet Tunç’lara sözümüz var ve bu sözümüzün arkasında duracağız. Önümüzdeki yılları hep birlikte planlayacağız ve önümüzdeki yılları zafer yılları haline getireceğiz, geleceğimizi stratejik planlamaya kavuşturacağız."

DEDE: YOL VE YÖNTEMLERİ TARTIŞACAĞIZ

Ardından söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede ise şunları söyledi:

"Tekçi zihniyete karşı başlayan mücadele kesintisiz olarak devam etmiş ve son 50 yılda çok daha gelişmiş bir hal almıştır. HDP’nin kuruluşu da buna çok büyük bir dinamizm katmış ve tüm kesimleri bir araya getiren bir mücadele pratiği ortaya koymuştur. Biz de HDP Van İl Örgütü olarak, bizden önceki arkadaşların verdiği emek üzerinden bunu çok daha yukarılara çekecek bir pratiğin sahibi olmak istiyoruz. 2012'de başlayan ve 2015 seçimlerinde yaratılan emek ve doğru ittifaklarla 7 Haziran seçimlerinde çok büyük başarılar kazandı. Bu başarılar kendini devletin sahibi olarak güçleri büyük şaşkınlığa uğrattı. Bu nedenle 7 Haziran sonrası çok büyük bir ittifak geliştirerek ‘devletin bekası’ adı altında gerici bir yönetim anlayışına girdiler. Barış Bloku da bu faşizme karşı mücadele etti ve ediyor. Devletin saldırıları karşısında karşı hamleyi maalesef geliştiremedik. Bunlara karşı nasıl bir mücadele yürüteceğimizin yol ve yöntemlerini tartışacağız ve büyük bir hamleyi gerçekleştirmenin yöntemlerini tartışacağız. Bu kongre bizim için çok anlamlıdır. Bugün tüm arkadaşlarımız burada ve genel konferansımızda ortaya çıkan emekle, dirençle tekrar kazanacağız.”

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.