HDP Van adayları halkla buluştu

HDP Van seçim çalışmalarını köy, mahalle ve sokaklarda halkla bir araya gelerek sürdürdü. Bugün özellikle Edremit'te yapılan seçim bürosu açılışı adeta mitinge dönüştü.

İpekyolu Eşbaşkan adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan da ilçeye Erçek, Bostaniçi ve birçok köyde halkla buluştu. Gittikleri her yerde köy girişinde konvoylarla karşılanan Kurt ve Yacan, buralarda halkın sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi. Yacan ve Kurt yaptıkları konuşmalarda, süren açlık grevlerine dikkat çekerek, duyarlılık çağrısında bulundu.

EDREMİT’TE HER YER HDP

Edremit’in Süphan Mahallesinde gerçekleştirilen büro açılışı mitinge döndü. Açılışa katılan mahalle halkı, milletvekilleri ve eşbaşkan adayları ile halaya durdu.

Edremit’e bağlı Süphan Mahallesi’nde gerçekleşen büro açılışına HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, DTK Başkanlık Divanı Üyesi Mukaddes Karakoç, Edremit Eşbaşkan adayları Gülcan Kaçmaz, Medeni Özer ve binlerce kişi katıldı.

Açılış töreni nedeniyle bir konuşma yapan Edremit Belediye Eşbaşkan Adayı Gülcan Kaçmaz, “Sizin bu coşkunuz, halkımızın bu coşkusu 31 Mart zaferinin habercisidir. Seçimlere az bir zaman kaldı ve hilelere karşı seçim günü sandıklarımıza ve irademize sahip çıkacağız. Sonuçlar kesinleştikten sonra hep birlikte zaferimizi kutlayacağız” diye konuştu.

Leyla Güven ve tüm siyasi tutuklu-hükümlülerin sürdürdüğü açlık grevine dikkat çeken Milletvekili Muazzez Orhan ise şöyle dedi: “Leyla Güven ve tüm arkadaşlarımızın direnişini ile bu bahar bizim baharımız olacak.”

Konuşmaların ardından Orhan ve beraberinde ki heyet halkla birlikte halay çekti.

BAŞKALE’DE HDP HALAYI
Başkale ilçesinde ise Eşbaşkan Adayları Şengül Polat ve Ergün Acar, seçim çalışmalarını Ergani köyünde sürdürdü. Burada halkla bir araya gelen Polat, Acar ve beraberindeki HDP’liler konuşmaların ardından halkla halaya durdu.

GEVAŞ’TA ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTI

HDP'li Gevaş eşbaşkan adayları ilçedeki çalışmalarını hızlandırdı. Üç ayrı koldan yapılan çalışmalar ilçe merkezi ve ücra mahallelerde eş zamanlı olarak yürüyor.

Çalışmalar kapsamında eşbaşkan adayı Melek Araopoğlu beraberindeki HDP'liler ile beraber Ortamahalle ve Bahçelievler mahallesini ziyaret ederken eş başkan adayı Veysi Şeker ise meclis üyeleriyle beraber Dağyöre mahallesini ziyaret etti. Diğer taraftan meclis üyeleri ve partililerde ilçede broşür çalışması gerçekleştirilirken çalışmaların akşam saatlerinde ev ziyaretleri ile süreceği belirtildi.