HDP'nin Muş'ta yaptığı itiraz reddedildi

HDP'nin Muş kent merkezi ve Malazgirt ilçesinde yaptığı itiraz başvuruları reddedildi. HDP itirazını YSK’ya taşıyacak. 

Muş İl Seçim Kurulu, kentte geçersiz sayılan 2 bin 500 oyun buyük bölümüne sahip olan HDP'nin oyların yeniden sayılması yönünde yaptığı itirazı reddetti. Kentte yapılan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, AKP/MHP ittifakı 15 bin 919, HDP ise 15 bin 381 oy aldı. Ancak HDP kurulan 103 sandığın sonuçlarına ve geçersiz sayılan 2 bin 500 oya itiraz etti. 

HDP'nin itirazı üzerine toplanan İl Seçim Kurulu, itirazı reddetti. HDP itirazını YSK’ya taşıyacak. 

Muş'un Malazgirt ilçesinde yapılan seçimlerde ise, AKP ile arasında sadece 3 oy farkının bulunması nedeniyle HDP geçersiz sayılan 432 oy için İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, ret kararı verdi. Verilen bu karar üzerine İl Seçim Kurulu'na başvuru yapılacak.

HDP’nin itirazlarına dair İl ve İlçe Seçim Kurullarınca verilen ret kararlarında Muş Valisi İlker Gündüzöz’ünyaptığı baskının etkili olduğu öğrenildi.  Seçim sonuçları resmi olarak ilan edilmeden Gündüzöz'ün AKP’li aday Feyat Asya’yı ziyaret etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Milletvekilleri Hüda Kaya ve Garo Paylan ile birlikte bugün saat 11.00'de partilerinin İl Örgütü binasında sandık sonuçlarına ve itiraz başvurusularına dair basın toplantısı düzenleyecek.