HDP Malazgirt seçim sonuçlarına itiraz edecek

HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Malazgirt'te hukuksuzlukların olduğunu belirterek, “Bizler bu seçimin sonucunu ne olduğunu biliyoruz. Bu durumu kabul etmiyoruz” dedi.

Muş'un Malazgirt ilçesinde yapılan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3 bin 638, AKP ise 3 bin 641 oy aldı. 9 bin 591 seçmenin oy kullandığı ilçede, 432 oy geçersiz sayıldı. 3 oyla seçimi kaybeden HDP, geçersiz sayılan oylar için itiraz edecek. Duruma ilişkin yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Muş Milletvekilleri Şevin Çoşkun ve Mensur Işık beraberinde il ve ilçe eşbaşkanları ve Malazgirt Beledeyesi Eşbaşkan adayların yanı sıra partililer katıldı.

Malazgirt'te sandıkların taşıma işleminde polisler eşliğinde İlçe Seçim Kurulu yerine öğretmen evine götürüldüğünü belirten Koçyiğit, "Sandıklar polis eşliğinde Malazgirt öğretmen evine götürüldüğünde baktığımızda sandık görevliler yoktu. Partimizin birçok oyu geçersiz sayılmış buna itiraz etmemize rağmen hiçbir adım atılmamış" diye belirtti. AKP’nin 3 oy ile önde olduğunu fakat bu durum gerçeği yansıtmadığını belirten Koçyiğit, "Malazgirt'te partimizin oyları geçersiz sayılmış. Önde olduğumuz halde şuan AKP 3 oyla önde olduğu gösteriliyor. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Yarın tüm itirazlarımızı yapacağız. Halkımızın iradesine gasp edenlere karşı mücadele edeceğiz" diye konuştu.